0
Evropske lige

PAUZA, MOŽE – POD JEDNIM USLOVOM: Premijer liga zabranila klubovima prijateljske utakmice tokom ‘zimskog odmora’!

Objavljeno: 14.01.20 u 11:22

Fudbalska igra evoluira širom sveta, tako je i u Engleskoj. Najjača i najatraktivnija fudbalska liga po prvi put imaće zimsku pauzu, ali nešto drugačiju od one na koju smo navikli.

U Februaru će klubovi engleske Premijer lige po prvi put imati pauzu, a stigla je i naredba za 20 članova lige – Nema prijateljskih utakmica tokom pauze.

IZNENAĐUJUĆE: Premijer liga je juče završena, a stručnjak koji je ostvario uspeh već je dobio otkaz (FOTO)

Naime, stizale su brojne pritužbe da su igrači umorni i da im je potrebna zimska pauza, liga je odlučila da na neki način izađe klubovima u susret.

Doneta je kompromisna odluka koja će klubovima omogućiti pauzu, ali takođe neće dovesti do prestanka igre. Jedna polovina timova igraće jedne nedelje, a druga pauzirati, dok će naredne nedelje biti obrnuto.

AGUERO UŠAO U LEGENDU: Napunio mrežu Čelzija i postao je najbolji strelac u istoriji Sitija

Zbog toga će 8. februara biti odigrane četiri utakmice, a preostale će se odigrati nedelju dana kasnije i time će svi timovi dobiti nedelju dana pauze između dva kola.

U međuvremenu liga je odlučila da donese pravilo po kome u tom periodu klubovi neće smeti da igraju prijateljske utakmice od kojih bi mogli da ostvare profit. Moći će da igraju trening utakmice zatvorenog tipa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TO JE TO!! Strast! Ljubav! FUDBAL! ❤️

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Kratka zimska pauza biće po prvi put na snazi ove godine, pa će biti interesantno videti da li će engleski klubovi od njih zaista imati koristi, naročito timovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima…

FOTO: NIKE FOOTBALL

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter