1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

IVICA ILIEV: Sadika pratim već dve godine, Savi sam ga predložio, a pre mesec dana smo mogli već da zaradimo milione!

Objavljeno: 13.01.20 u 16:33

Gost emisije ‘Dođite na stadion’ autora Željka Pantića bio je bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Tema na kojoj su se najviše zadržali bila je napadač Umar Sadik koji je na 30 mečeva za Partizan postigao 16 golova i zabeležio 12 asistencija. Nigerijca je u Humsku upravo doveo Ivica Iliev.

Sadika sam video pre dve godine, gledao sam utakmicu Rome protiv PSŽ-a na američkoj turneji kada je on postigao pobedonosni gol. Bio je u planu prošlog leta, ali su ga sprečile godine, nisam želeo da dovodim mlade strane igrači koji nemaju minimum 22 ili 23 godine. Kada dovodite stranca, on vam je potreban odmah, da pravi razliku, a ne da ga čekate. Takođe, mi imamo pravo na samo četiri stranca, a on je imao 21 godinu i odlučio sam se za Rikarda Gomeša koji se ispostavio kao pun pogodak. Sadik sada ima šansu da obori rekord Rikarda i Leonarda – počeo je priču Ivica Iliev.

Bivši krilni napadač crno-belih je otkrio da su Italijani odmah posle utakmice Lige Evrope sa Mančester junajtedom želeli da otkupe Sadika.

– Veliki italijanski klubovi su letos odustali od njegove kupovine i mi smo uspeli. Kasnije nam je jedan od tih timova posle meča sa Mančester juantedom bio u Beogradu u želji da otkupi Sadika. Imali su šansu da ga kupe po mnogo povoljnijim uslovima, ali eto to je fudbal, to smo videli u slučaju Strahinje Pavlovića i Lacija. Hvala Bogu da kad sam pokazao Savi Sadika da mu se svideo i da samo reagovali. Miloš Vazura je ceo posao završio.

FOTO: FK Partizan

Od visokog Nigerijca očekuje još bolje partije na proleće da obori rekord koji drža Leonardo i Đurđević.

– Sadik je dete, još mora da prođe adaptaciju, da se navikne na novu ligu. Njegov kvalitet je veliki i verujem da će na proleće biti još bolji, iako je statistika do sada sjajna.

O ‘greškama komšija’ nije želeo da govori mnogo, rekao je samo da Partizan nikada neće nagomilavati igrače.

– Gledamo u svoje dvorište i bavimo sami sobom. Imamo naš koncept dovođenja igrača, nismo pravili greške. Dosta se toga dešavalo, to nas je i očvrsnulo. Znali smo da ne smemo da pogrešimo, da bi se to tumačilo puta deset. Nismo gledali da dovodimo imena koja imaju 35 godina. Doveli smo četiri stranca koja su najbolja u domaćoj ligi, ma i šire, na Balkanu. Neko nagomilava igrača, mi tako nećemo da radimo, mi razmišljamo o finansijama – rekao je Ivica Iliev, aludirajući malo na Crvenu zvezdu koja ima sedam stranaca.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter