0
Domaći fudbal

UPALILI MOTORE: Krenuo i Voždovac u pripreme za uzbudljivo proleće

Objavljeno: 11.01.20 u 12:15

Šef stručnog štaba Voždovca Rade Koković danas je izvršio prozivku igrača pred početak priprema za nastavak takmičenja u Superligi. Takođe je sa ekipom odradio prvi trening u 2020. godini.

Na današnjoj prozivci treneru Kokoviću se javilo 25 fudbalera.

Golmani Marko Trkulja, Marko Ilić i Georgi Bratuhin i igrači Radulović Pavle, Karaklajić Petar, Ajdinović Edin, Stoisavljević Dragan, Cvetićanin Luka, Bakić Vasilije, Hajdin Stefan, Ognjen Krasić, Jakovljević Luka, Marko Gjorgjievski, Nikolić Nemanja, Mikić Nikola, Miloš Stojčev, Stanisavljević Aleksandar, Cvetković Nenad, Lasickas Justas, Zličić Lazar, Nišić Jovan, Purtić Stefan, Živojinović Viktor, Strahinja Bošnjak i Marko Živković.

Prvo se fudbalerima obratio Generalni direktor kluba, Miloš Mirković, koji je čestitao svima praznike, poželeo dobro zdravlje i istakao da je Uprava kluba ponosna na postignute rezultate u prvom delu sezone. Takođe napomenuvši da će „u nastavku takmičenja klub maksimalno stajati iza svih fudbalera i stručnog štaba i istrajati u ispunjenju visokih ciljeva koji su postavljeni pred klub i ekipu.“

Sportski direktor, Jovan Damjanović, najavio je da klub ne planira da pravi drastične promene u sastavu.

– Mogu da kažem da pregovaramo sa dva igrača i da bi njihovim dovođenjem trebalo da kompletiramo igrački kadar koji će izneti drugi deo sezone. Možda bude još nekih odlazaka, ali o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena. Za ponos je što mladi igrači i pored ponuda iz inostranstva žele da ostanu u klubu do kraja sezone, što pokazuje da Voždovac zaista pruža idealne uslove za napredak igrača, koji sada prate i rezultati.

Šef stručnog štaba, Rade Koković, istakao je da je srećan što ponovo vidi sve fudbalere i poželeo da „u drugom delu svi zajedno nadograde uspeh koji je postignut u prvom delu sezone“.

– Nastavljamo gde smo stali, uz odmor koji nam je dobro došao nakon naporne polusezone u kojoj smo ostvarili sjajne rezultate, neke od najboljih u istoriji kluba. Želimo da nastavimo istim tempom, da gradimo naš prepoznatljivi stil igre. Jedva čekamo zimske pripreme u Turskoj gde ćemo imati sjajne uslove.

Kapiten Nemanja Nikolić preneo je atmosferu iz svlačionice i napomenuo da svi igrači željno iščekuju početak priprema.

– Srećan sam što kod svih igrača vidim želju da nastavimo tamo gde smo stali u decembru. Željni smo treninga, željni smo igre, želimo da ovu sjajnu atmosferu prenesemo i na teren.

Prvi deo priprema fudbaleri Voždovca odradiće na svom stadionu u Beogradu, dok ih 19. januara očekuje putovanje u Antaliju gde će boraviti dve nedelje.

U tom periodu je planirano da Zmajevi odigraju i četiri prijateljske utakmice i to protiv Legije iz Varšave (22. januara), Šahtjora iz Karagande (23. januara), Leha iz Poznana (28. januara) kao i Zorje iz Luhanska (29. januara).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter