1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VUJADIN SAVIĆ: Zvezda je moj jedini tim, a idealni igrač je presonifikacija strasti i ljubavi prema timu, to je…

Objavljeno: 09.01.20 u 15:35

Vujadin Savić je u razgovoru za klupski list na Kipru još jednom dokazao koliko voli Crvenu zvezdu.

On je u intervjuu za list APOEL-a govorio o ocu, Zvezdi, Nemanji Vidiću i Lionelu Mesiju. Prvo pitanje bilo je vezano za omiljenog igrača.

– Fudbalski idol i moj uzor bio mi je otac. On je veliki fudbaler, igrao je na najvećem nivou, ispisao je svoju priču – počeo je Vujadin Savić govoreći o legendarnom ocu Dušanu.

Kada je reč o omiljenom klubu, dileme bilo nije.

– Nijedan drugi klub ne može biti moj omiljeni, samo Crvena zvezda. Moj otac je legenda tog kluba, vodio me je kao mlaog na utakmice. Naučio sam da je volim, da znam šta ona predstavlja za celu Srbiju.

Kada bi mogao da izabere idealnog saigrača – Vujadin Savić je izabrao Nemanju Vidića.

– Samo jedan. Nemanja Vidić. On je personifikacija strasti, ljubavi prema timu, žrtve. Žao mi je što ga nisam imao za saigrača, ali sam mu barem dodavao loptu kada sam bio mali.

A, onda nezgodno pitanje Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

Mesi je za mene prvi, Ronaldo tek pet mesta ispod. Imam veliko poštovanje prema Ronaldu, ali je Mesi neverovatan, nivo iznad svih.

Za najboljeg igrača na svojoj poziciji izabrao je legendarnog Miodraga Belodedića.

– Za mene je najbolji Miodrag Belodedić. Nažalost, nisam imao šansu da ga gledam. Sigurno je dobio moje poštovanje pošto je postao šampion Evrope sa Crvenom zvezdom. Najbolji aktuelni igrač je Van Dajk. Visok je, snažan, odličan u igri jedan na jedan, lider.

Sobu na Kipru deli sa Andrijom Pavlovićem, evo i zbog čega:

– Delim sobu sa Andrijom Pavlovićem. Dolazimo iz istog grada, iz Beograda.

Da nije fudbaler bio bi muzičar.

– Voleo bih da znam da pevam i da sviram klavir. Naravno, u jednom momentu bih možda mogao da naučim da sviram klavir, ali sigurno nikad neću moći da naučim da pevam.

Kada je reč o muzici, srpska je na prvom mestu, ali može i grčka.

– Volim srpsku muziku i pored nje i grčku muziku – istakao je Vujadin Savić.

0
0

1 Komentara

  1. Savić navraća vodu na svoj mlin, čim kaže da je idealan igrač presonifikacija strasti i ljubavi prema timu! To je možda formula za one koji su netalentovani za fudbal sa mizernim motoričkim sposobnostima, pa žele da veruju da je samo strast i ljubav za Zvezdom. dovoljna da bi neko bio odličan fudbaler! Na taj način bi pola “severa” (Delije) bili odlični fudbaleri! Na tvoju žalost, Vujadine profesionalni fudbaler mora imati barem malo talenta za fudbal uz veoma visoke motoričke sposobnosti i da mu se naravno poklope neke kockice u karijeri!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter