0
Domaći fudbal

FOTO: Spartak Subotica

PRIPREME: Spartak započeo brušenje forme, na prozivci 42 igrača!

Objavljeno: 09.01.20 u 19:08

Fudbaleri Fudbalskog kluba Spartak današnjom prozivkom fudbalera započeli su sa pripremama za nastavak prvenstva.

Nikola Simović, predsednik Spartaka se prvo osrvnuo na ostvarene rezultate.

– napravili smo dobar rezultat u prošloj polusezoni, plasmanom na osmu poziciji pogotovo ako uzmemo u obzir da smo među najmlađim učesnicima Super lige. Ove sezone ima dosta izjednačenih ekipa sa sličnim motivima kao što su i naši, da prvenstvo završe u plej ofu. Mislim da mi možemo da ostvarimo svoje ambicije, posebno ako nastavimo da igramo kao u poslednjih pet kola – rekao je Simović.

Uvek aktuelan je i prelazni rok.

– U decembru smo se razišli sa Mladenovićem a pre koji dan nas je napustio i Nemanja Obradović. To je još jedan pokazatelj da se ovde dobro radi, jer uprkos tome što ima 30 godine našao je inostrani angažman. Trenutno smo u pregovorima sa još par klubova oko odlaska još nekih naših igrača u inostranstvo. Sportski sektor na čelu sa Dunđerskim je napravio dobar posao letos, dovođenjem minimum dv akvalitetna igrača na svakoj poziciji i trenutno nemamo preveliku potrebu za dovođenjem novih. Pojačanje za nas je i podatak da se Shimura vratio sa pozajmice i on će sigurno podići konkurenciju u veznom redu. Dolazak igrača će diktirati odlasci – dodao je Simović. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski je istakao nastavak kontinuiteta dolaska mladih i perspektivnih igrača-

– drago mi je da nastavljamo sa tom tradicijiom i zacrtanim ciljem. U slučaju odlaska standardnih igrača reagovaćemo odmah i dovesti adekvatna pojačanja. Istakao bih da naša škola radi odlično a dokaz za to je što se na današnjoj prozivci pojavljuje čak sedam igrača iz našeg pogona. Izrazio bih zahvalnost šefu struke Vladimiru Gaćinoviću koji je prihvatio strategiju FK Spartak. Znam da mu nije lako da mu ode igrač od 30 godina a nasledi ga fudbaler sa 18 godina. Ponosan sam posle tri godine rada u Spartaku da nastavljano sa tradicijom prodaje igrača i interesovanja za naše igrače. Cilj je plasman među osam ako to i ne bude nije problem, jer Spartak ima budućnost – ističe Dunđerski

Šef struke Vladimir Gaćinović izneo je više pojedinosti o samim pripremama.

Pripreme krećemo sa 42 igrača, dugo sam trener, ali to još nisam imao u svojoj karijeri. Navikao sam na takve stvari, moraćemo da redukujemo spisak na tridesetak pre odlaska u Antaliju na pripreme. Do odlaska u Tursku odigraćemo dve prijateljske utakmice protiv TSC 18. janura i protiv Vojvodine 22. januara. U Antaliji ćemo igrati sa ruskim i ukrajinskim prvoligašima i tu ćemo dobiti pravu sliku gde se nalazimo i na kom smo nivou. Moramo da se trudimo da ispunimo zahteve i ciljeve Spartaka. Sada smo u procesu stvaranje ekipe koja bi trebala da ponovi rezultate od pre godinu ipo dana, da bude u vrhu srpskog fudbala i igra neka evropska takmičenja. Sa strategijom koju Spartak ima, mislim da je to moguće – rekao je Gaćinović.

Na prozivci su se pojavili sledeći igrači prvog tima: Dubljanić Mišo, Dokić Ivan, Ostojić Miloš, Dunđerski David, Tekijaški Nemanja, Jović Filip, Otašević Vladimir, Damjanović Filip, Ivančević Mihajlo, Rakić Slađan, Milutinović Mihajlo, Milošević Stefan, Urošević Aleksa, Vidaković Vladan, Jočić Branimir, Marčić Milan, Srećković Nikola, Gojkov Damjan, Carneiro Leal Andre, Yamamoto Sho, Shimura Noboru, Denković Stefan, Milić Andrija, Tufegdzić Lazar, Lazić Jovan, Baić Mihajlo, Šormaz Stefan, Tripković Nikola, Bijelović Luka, Lučić Milan.

Iz omladinske škole su se priključili: Vidović Aleksandar 2001, Molnar Viktor 2001, Žiža Nemanja 2001, Jančić Luka 2002, Đurasović Aleksa 2002, Miodragović Ilija 2003 i Hrstić Srđan 2003.

Trenutno na probi je jedino Berak Tibor

FOTO: Spartak Subotica

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter