2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FLEŠ SA FUDBALSKE PIJACE: Vraća se Erik Jirka, ali ne u Zvezdu!

Objavljeno: 08.01.20 u 18:05

Slovak koji je prošle zime pojačao Crvenu zvezdu neće moći u Beogradu da pokaže raskošan talenat, a neće ni u Nišu.

Erik Jirka opasno je mučio odbranu Crvene zvezde u dresu Spartaka iz Trnave u kvalfikacijama za Ligu šampiona prošle godine, što je bio okidač da ga uprava crveno-belih dovede za 750 hiljada evra i određene procente od sledeće prodaje. Ipak, Slovak nije uspeo da se nametne treneru Vladanu Milojeviću.

Ovog leta poslat je u Niš gde je nosio dres Radničkog i na 19 utakmica postigao je četiri gola i četiri puta je asistirao. To ponovo nije bilo dovoljno da ga novi šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković vrati nazad na ‘Marakanu’.

Erik Jirka se vraća, ali po svemu sudeći u domovinu. Naime, za brzonogo krilo zaintersovana je DAC Streda. To nije jedini igrač sa ovih prostora koji je interesantan vicešampionu Slovačke, oni žele i štopera Partizana Dominika Dingu, koji kod Save Miloševića nije dobio šansu.

Takođe, Erik Jirka na stolu ima ponudu za pozajmicu u Poljskoj, tako da povratak u Niš na proleće nije realan, baš kao i nova šansa na staidonu ‘Rajko Mitić’.

0
0

2 Komentara

  1. Sve je tačno! Potpisujem! Hoću mlade igrače Zvezde, dosta mi je prslih trećerazrednih “kapitalaca” iz Afrike, nemilosrdnih strelaca iz penala!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako Jirka ode pre nego što ga Stanković isproba i ako ostane 32-godišnji Ben i potpiše ugovor, a koji ne može zadovoljiti Stankovića, jer je spor, nema osnovni dribling, nema duel igru i nema skok igru, onda piši propalo za Zvezdu! Tako se ne radi u jednom profesionalnom klubu! Stanković bi trebao isključivo sam da selektira igrače za prvi tim! Ako mu se budu mešali sufleri sa strane i još kojekakvi prsli menadžeri, onda od Stankovića i Zvezde neće biti ništa! To Stanković ne sme sebi dozvoliti, po cenu napuštanja Zvezde!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter