0
Domaći fudbal

FOTO; DUSAN SANDIC

‘ZMAJEVI’ SE POHVALILI: Voždovac bolji od Mančester sitija, Liverpula i PSŽ-a

Objavljeno: 05.01.20 u 21:45

Iza ‘zmajeva’ je sjajna polusezona koja je krunisana osvajanjem šestog mesta na tabeli Linglong Superlige Srbije, uz odličnu igru koja je prikazana na terenu od strane izabranika Radeta Kokovića.

Jedna utakmica je je falila da Voždovac bude jedini tim u Superligi koji je postigao pogodak na svakom meču (niz prekinut u utakmici sa Crvenom Zvezdom).

Ali čak i ovaj podatak pokazuje koliko su ‘zmajevi’ u jesenjem delu sezone bili dominantni na terenu i prikazivali moderan i napadački fudbal u kojem se uvek igra na gol više, nezavisno od rezultata.

Još jedan podatak govori o tome kakva je bila igra Zmajeva, a to je – da je Voždovac prvi tim u Evropi po procentu postignutih golova iz pozicionog napada, prema podacima specijalizovnog sajta ‘Instatskaut’! Naime, uspešnost Voždovca je čak na 68 procenata, dok je iza Zmajeva ostao veliki Mančester Siti sa uspešnošću od 64 procenata, a prate ih manje uspešni Liverpul i PSŽ.

– Insitiranje na pozicionoj igri gledaoci najbolje mogu da prepoznaju u smislu da na terenu postoji jasna struktura, odnosno zakonitosti u igri. Svakako da nam ovaj podatak godi i daje podstrek za dalji rad, i nema sumnje da ćemo pokušati da i u ostalim segmentima igre Voždovac približimo najvećim evropskim klubovima – istakao je Šef struke Voždovca, Rade Koković.

‘Zmajevi’ će nakon Božićnih praznika početi sa pripremama za drugi deo sezone, u okviru kojih je planiran i dvonedeljni boravak u Turskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter