0
Evropske lige

FOTO: Skrinšot / Jutjub

VARANE: Govorili su mi da sam previše fin da bih uspeo, kroz karijeru nosim jedan veliki ožiljak…

Objavljeno: 03.01.20 u 12:45

Kao veoma malom, govorili su mu da je previše fin da bi uspeo, a on je odgovorio da je fin iz principa…

Rafaelu Varaneu su kao dečaku govorili da nema pravi stav da bi uspeo u fudbalu jer je previše fin. Francuz je od tada osvojio Svetsko prvenstvo, sa Realom je osvojio sve što je bilo u opticaju, ali nije oduvek očekivao da će stići do vrha.

– Postoje dečaci koje jednom pogledate i jasno vam je da će uspeti. To nije bio slučaj sa mnom. Kada sam bio mali govorili su mi da nemam mentalitet pobednika i neću nikada uspeti u sportu. Ostala deca u mojoj školi su se tukla, a ja sam iz principa bio fin – počeo je defanzivac Real Madrida razgovor za špansku ‘Marku’.

U njegovom razvoju oba roditelja su imala važnu, ali drugačiju ulogu.

– Moj otac je bio zahtevan trener, nametao je pravila i strukturu. Majka me je uvek terala da budem dobar đak, ona je bila učiteljica i nije dozvoljavala opuštanja u tom aspektu – ističe Varane. 

Francuska je 2016. igrala u finalu Evropskog prvenstva, a Varane je turnir propustio, ističe da mu je to jedna od najtežih odluka.

Propustio sam finale Lige šampiona i Evropskog prvenstva zbog povrede, pripremao sam se za EURO dve godine, u tom periodu postala mi je opsesija da igram na prvenstvu Evrope u mojoj zemlji, to je ožiljak koji će me pratiti kroz karijeru – zaključio je Varane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter