0
Evropske lige

FOTO: AC Milan

IBRAHIMOVIĆ: Volim da patim, šutiraću sa 40 metara! Milan je klub koji mi je dao sreću…

Objavljeno: 03.01.20 u 13:58

Zlatan Ibrahimović se vratio posle osam godina u Milan, obratio se navijačima u svom stilu, a niko nije ostao ravnodušan.

Ibrahimović je zvanično predstavljen u novom klubu.

– Sećam se 2012, otišao sam bez blagoslova kluba, ali takva je bila situacija, nisam ništa mogao da učinim tim povodom. Tad mi je Milan dao sreću, mogućnost da uživam u fudbalu posle perioda u Barseloni. Sad sam došao da unapredimo stvar – rekao je Ibrahimović na startu.

Otkrio je Šveđanin i kako je došlo do pregovora sa Milanom i šta je prethodilo povratku u Italiju.

– Posle poslednje utakmice u MLS ligi pozvao me je Paolo Maldini. Pričali smo o tome kako se osećam, o uobičajenim temama. A onda sam shvatio da u 38. godini imama više ponuda nego kad mi je bilo 28. Tražio sam da adrenalin ponovo projuri mojim venama, da izvuče najbolje iz mene. Razgovarao sam dosta i za Zvonimirom Bobanom, pa je prošao čitav mesec pre nego što su, posle poraza od Atalane, usledili mnogobrojni pozivi.

Govorio je i o sastavu Milana.

– Gledao sam ekipu. Poseduje kvalitet, ali moramo da razmišljamo od utakmice do utakmice. Rezultati nisu baš za oduševljenje, međutim, sezona je maratonska trka, a ne sprint na 100 metara. Nisam izgubio strast za fudbalom. Milan je uvek Milan, istoriju ovog kluba nemoguće je promeniti. Možda tim nije kao što je bio, jer se dosta toga promenilo odlaskom Silvija Berluskonija. Voleo bih da pokraj sebe na terenu imam Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, mada nije loše ni što ću ja igrati. Naravno da je nemoguće uvek igrati na istom nivou, jer se fizičke karakteristike fudbalera menjaju, ali samopouzdanje ostaje isto.

Poručio je da se ništa nije promenilo, te da zna svoje mogućnosti

Verujem u sebe, saigrače i znam kakav sam. Niko ne voli da pati, ali ja volim. Zato uvek naporno radim. Posle povrede u Mančester junajtedu mnogo su govorili da je nemoguće da ću opet biti onaj stari, da se neću vratiti, ali sam radio na sebi i sve dok je tako – igraću. Nemoguće je da ću biti isti fudbaler kao pre deset godina, ali ipak znam koliko mogu. Umesto da trčim, pucaću sa 40 metara. Razumljiv mi je pritisak navijača, znam šta znači nositi dres Milana, svestan sam da svi očekuiju bolje rezultate – zaključio je Zlatan.

FOTO: AC Milan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter