0
Evropske lige

FOTO: Youtube

TO SE ZOVE POSAO: Borusija dovela Helanda za 20 miliona evra, prodaje drugog napadača za 40!

Objavljeno: 02.01.20 u 15:15

Fudbalski klub Borusija iz Dortmunda dovela je najtraženijeg napadača u Evropi ove zime, Erlinga Helanda za „samo“ 20.000.000 evra, a istog meseca mogla bi da profitira duplo više.

Mladi Norvežanin plaćen je 20.000.000 evra Salcburgu zbog klauzule u ugovoru da ukoliko se dogovori sa nekim klubom, šampion Austrije mu neće stajati na putu. Iako je ekipa iz Mocartovog grada mogla da dobije i mnogo više. Elem…

Njegov dolazak znači i da će Pako Alkaser, prošlosezonski hit „milionera“ napustiti Dortmund već ove zime. Ne smeta to mnogo Nemcima jer će za njegovu slobodu dobiti oko 40.000.000 evra, što je duplo više nego cifra za koju je stigao mladi Heland.

Prvi u redu za Paka stoji Atletiko Madrid, koji čeka rasplet oko angažovanja Edinsona Kavanija. Ukoliko propadnu pregovori sa Urugvajcem, Španac je realnija opcija.

Podsetimo, Alkaser je stigao u Dortmund na leto 2018. godine na pozajmicu, a već posle šest meseci Nemci su ga otkupili za 23.000.000 evra, dakle svakako će zaraditi na njegovoj prodaji i potvrditi dobro poslovanje koje traje već godinama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter