0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

PEP GVARDIOLA: Siti je najbolji klub Engleske poslednjih deset godina!

Objavljeno: 02.01.20 u 09:47

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je njegov tim najbolji u poslednjih deset godina u Engleskoj.

– Mislim da smo u prošloj deceniji bili najbolji tim u pogledu bodova, golova, titula i drugih parametara. Čestitam klubu na tome – rekao je Gvardiola.

Engleski klub je tokom poslednjih deset godina odigrao 381 utakmicu, u kojima je sakupio 818 bodova, što je tačno 71 bod više od prvog narednog kluba, a to je gradski rival Junajted, koji je osvojio 747 bodova u 380 utakmica.

Gvardiola je posebno pohvalio vlasnike kluba i rekao da su oni jedni od najzaslužnijih za brojne uspehe koje Siti ostvaruje.

– Gledamo to iz perspektive svega što se dešavalo u poslednjih deset sezona, pogotovo od momenta kada su ljudi iz Abu Dabija preuzeli klub, a zatim kupili dobre igrače i doveli kvalitetne menadžere – kazao je on.

Prošle sezone Siti je u neizvesnoj završnici uspeo da stigne do titule u Premijer ligi, a sada se nalazi na trećoj poziciji, iza Liverpula i Lestera.

– Nije bilo lako, ali uradili smo to. Borili smo se s džinovskim ‘slonovima’ u Engleskoj, s velikim klubovima kojio imaju bogatu istoriju. Mi smo u poslednjoj deceniji postali deo cele te priče i to je neverovatno – rekao je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter