5
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

HOTSPORT NG INTERVJU – RIČMOND BOAĆI: Zvezda mi je u srcu i ne žurim sa odlaskom!

Objavljeno: 01.01.20 u 11:24

Uvek se trudim da pružim maksimum, a u Novoj godini naši snovi su trofeji i poverenje trenera se zaslužuje radom i učinkom – poručio je golgeter iz Akre.

Odmara se Ričmond Boaći kod kuće u Akri, daleko od beogradske zime, trenira sa drugarima, populariše Crvenu zvezdu u Gani sa kojom ima planove u Novoj godini.

Najbolji strelac crveno-belih nije opterećen drugim odlaskom, sprema se po letnjoj temperaturi trčeći i radeći vežbe snage, kao da ostaje ‘sto godina’, a promena trenera neće promeniti njegov poznati stil da se uvek bori.

– Nema uspeha bez odricanja. Lepo je uživati na odmoru, ali za nas profesionalce i kada smo slobodni fudbal je na prvom mestu. Trening, trčanje i onda razonoda sa prijateljima. Takav je program danima unazad – kaze Boaći.

SRBI KOJI BI MOGLI BITI SLOBODNI NA LETO: Zvezda i Partizan bi mogli dobro da se pojačaju!

Kod kuće je najlepše tokom zimske pauze.

– Volim da sam sa porodicom, da su tu drugari i da zajedno promovišemo klub. Srećni su kada od mene dobiju dres, a vide da mi je Zvezda u srcu, nešto posebno, gde se osećam sjajno.

Odlazak u Kinu na šest meseci nije se pokazao kao pun pogodak.

– Način rada se razlikuje i nije sve u novcu. I ako je Bog me poslao tamo, pokušavao sam da se uklopim, ali kada ne ide, nisam od onih da guram po svaku cenu. I nijednog trenutka se nisam pokajao, jer se u Beogradu lepo osećam i uživam kada igram pred navijačima.

Brojne povrede su remetile ritam kao i učinak.

– Tako se namestilo i iz svega uvek izlazim još jači. Uvek se trudim da pružam maksimum, a naš posao u Novoj godini su trofeji i odlazak nije primaran. Poverenje kod trenera se zaslužuje radom i rezultatima. Dao sam dosta golova, to je moj posao i ta ‘glad’ me drži da guram napred.

HS RETROVIZOR: Kraj ere u Zvezdi, početak nove u Partizanu – 10 događaja obeležilo je fudbalsku 2019. godinu!

Jedan pogodak je posebno drag golgeteru.

– U revanšu sa Kopenhagenom. To je bio ključ našeg ostanka u Evropi, a posle penala protiv Jang Bojsa nisam spavao danima. Krivio sam sebe i uvek polazim od mojih grešaka. Desilo se naučio sam školu i na sreću nije presudilo.

Ove sezone učešće u Ligi šampiona je okončano u Atini.

– Deli su nas minuti od ostanka u Evropi. Nije se dalo i ne treba mnogo tugovati. Momci su se borili, igrao sam malo i promašeni penal se desava.

Foto: FK Crvena zvezda

Posle rastanka sa drugovima ubrzo je stigla vest da je otišao trener Vladan Milojević.

– Saradnja sa Milojevićem je bila super, a uvek dođe neki trenutak da pojedinac mora svojim putem. I ja cu otići, kao i ostali moji saigrači. Teški su to trenuci, ali motiva ima za novu misiju.

Grad je okićen pred Novu godinu, a Boaći nema posebnu želju.

– Već odavno su ukrašene jelke, sve pršti od ukrasa… Lepa slika, a biću sa prijateljima i odmoriti jedan dan. Posle sledi polako pakovanje kofera i nazad u Beograd. Dočekaće nas novi trener Dejan Stanković za koga znam još iz Italije, da je slavne dane proveo kao igrač u Interu. Velika stvar i zajedno želimo velika dela sa Zvezdom – poručio je na kraju Boaći.

0
0

5 Komentara

  1. Boaci izuzetno pismen igrac.Izuzetno tehnicki obucen igra za kolektiv jak u igri ledjima, dobro odlaze loptu dobre lazne kretnje dobar osecaj za gol.Znaci timski igrac a vi drage komsije vodite vi brigu o vasim rakljama sto se zavrzuju za loptu doduse mozda mi iz Zvezde opet otpisemo nekog igraca pa postane vas idol.

    0
    0
    Odgovori
  2. Statistika je neumoljiva! Boaći je 4 godine bio rezerva u 5 klubova u Italiji a posle Zvezde je bio rezerva i 7 meseci u kineskoj ligi! Ispodprosečnim igrama u LŠ Boaći, je svima dokazao da je ovaj stepen takmičenja isusviše složen za njegove limitirane mogućnosti! A. kod nas je onaj katastrofični trener sa buvljaka pokušavao da ga brutalnim forsiranjem dajući mu staus belog medveda I dajući mu koncesije na izvođenje svih penala u Zvezdi, da od njega stvori cenatrfora! Ali, neće da može! Na silu se ništa ne može učiniti, osim što je nekoliko naših srpskih igrača bilo stavljeno u drugi plan zbog ovog večitog rezerviste!

    0
    0
    Odgovori
  3. Kod ovoga što se ptpisuje sa “NEBOJŠA” je neminovno došlo do urušavanja realnosti, cepanja vremenskih vlakana i formiranja crne rupe u njegovom kognitivnom sistemu! Da je Nebojša gledao grupne faze LŠ, prošle i ove godine, video bi da je ovaj rezervista iz kineske 86. lige sveta (po FIFA standardima), izuzetno spor, neborben, da nema duel igru i dribling i da nema skok igru! Napadač sa takvim karakteristikama je mogao da igra samo kod onog afro-fanatika koji je u međuvremenu smenjen! Boaći je toliko dobar, da ga Zvezda ne može nigde prodati, jer niko i ne traži sporog i neborbenog napadača!

    0
    0
    Odgovori
  4. A ZVEZDA HOĆE DA GA PRODA ZA SIĆU,UMESTO DA MU SREDI PASOŠ I REŠI PROBLE CENTARFORA ZA IDUĆIH NEKOLIKO GODINA.MI TAKVOG FORA NIKAD NISMO IMALI.
    OVAJ GORE“LA BELA VITA“ JE ILI “GLODAR“ ILI TOTALNA BUDALETINA

    0
    0
    Odgovori
  5. Ako Stanković dolazi iz Italije, iz jedne od liga “petice”, i ako se bude rukovodio principima pravog evropskog profesionalizma, onda u timu Zvezde pod njegovom komandom, neće biti mesta za dobar deo dosadašnjih prvotimaca, koji su se pokazali kao veoma spori i neborbeni! Jedan od njih je upravo Boaći!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter