1
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan

MILOŠEVIĆ OTVORENO ZA KRAJ GODINE: Ne sme se dirati ‘ludilo’ velikih talenata! Nećemo dovoditi stranog napadača, već…

Objavljeno: 29.12.19 u 11:00

Trener Partizana Savo Milošević još jednom je analizirao 2019. godinu, svoju prvu sa samostalnim trenerskim angažmanom, i to baš u njegovom voljenom klubu.

Oformljena je sjajna ekipa, spoj stranaca i domaćih nosioca igre, pa i mladosti i iskustva. Kako je sam istakao u intervjuu za ‘Novosti’, preostalo je još dodati nekoliko kockica u mozaiku.

– Idealno bi bilo da 90 odsto tima imamo sad spremno za jul. U već namešten tim nije problem ubaciti još jednog-dvojicu. Mi sada imamo 80 odsto spreman tim za Evropu. Nedostaje nam još nekoliko igrača za rotaciju. U mnogo smo boljoj poziciji nego u julu, a sad i nemamo problem sa odlascima stranaca, oni bi tek trebalo da igraju još bolje. Imamo formiran i dobrim delom uigran tim – ističe Milošević.

Milošević smatra da je ekipu potrebno pojačati desnim bekom, štoperom, centralnim veznim, krilom i napadačem.

– Ne smemo da lutamo, samo da popunimo nekoliko kockica i bitno je da to što dovodimo ne narušava ovo što imamo. Poslednju liniju moramo da osvežimo, tu je sve jasno, nije nikakva tajna. Kad je napadač u pitanju, rezon je da možda dovedemo našeg. Stranca sigurno nećemo sad, jer ćemo imati manji broj utakmica. Moramo da imamo fizički igrača na toj poziciji, pošto je Petar Gigić imao problem da ne može da prati promenu zahteva i brzinu.

DOGOVOR SE ČEKA: Milošević izabrao naslednika Nemanje Miletića u Srbiji!

Prethodnih dana se moglo pročitati u medijima da je Aleksandar Šćekić na izlaznim vratima Humske.

– Šćekić ne ide dok ne dovedemo igrača na tu poziciju. On, Zdjelar i Natho su posebna priča i mnogo nam znače. Zbog njihove trke su naše statistike takve, pretrče i 12 kilometara po utakmici.

Dotakao se i ‘ludila’ velikih talenata.

– Da su normalni, ne bi bili toliko talentovani. Moraš da ih koriguješ, ali to neko ‘ludilo’ ne smeš da im diraš. U ovom poslu moraš svaki dan da se baviš sa igračima.

U prvoj utakmici Miloševiću su navijači skandirali ‘Savo, odlazi’. Danas, devet meseci kasnije ga smatraju dobrim izborom za crno-belu klupu.

– Ta prva utakmica u Kruševcu, kada se sa tribina čulo to što se čulo, meni i stručnom štabu možda je najviše pomogla. Napredak nam je umnogome otvorio oči, mnogo toga je iskristalisalo ko može, ko ne može, znatno nam je olakšalo i sprečilo kasnija lutanja. Da smo okrenuli, živeli bismo u zabludama koje bi nas mnogo više koštale. Nekad su porazi blagoslov.

VELIKI PEH ZA RAMBA PETKOVIĆA: Slomio dva rebra na ‘Marakani’ i završio u bolnici! (FOTO)

Partizan je pokazao da može da se nosi sa svim timovima u Ligi Evrope, što se videlo kroz duele sa Astanom, AZ Alkmarom i Mančester junajtedom.

– Nivo fudbala koji smo igrali u nekim utakmicama iznenađujući je za ljude kod nas. Podigli smo nivo brzine fudbala, a na tom nivou nema dosadnog fudbala, ne može da ga bude. Približili smo fudbal Evropi, bili taktički disciplinovani, uspevali dosta zahteva da sprovedemo u delo. Pod pritiskom smo uigravali tim i normalno je da dođe do padova. Nemoguće je izdržati 30 utakmica bez padova.

– Dobili smo analize Lige Evrope, naša statistika je frapantna. Od 48 ekipa smo među pet, šest. Poslednja analiza koju smo dobili kaže da smo najbolji smo u Ligi Evrope po ofanzivnoj tranziciji, nijedna ekipa nema toliko oduzetih lopti. Imali smo kapacitet i brzinu da iz srednje zone budemo veoma opasni po gol protivnika – podvukao je Savo Milošević.

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj covek bas nije normalan.Ima li ekipe u Evropi,pa i kod nas,ciji igraci toliko vracaju loptu golmanu?Alkmar ce dozivotno da boli zbog Miloseviceva taktike…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter