1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

JUG STANOJEV: San mi je da debitujem za Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 28.12.19 u 14:25

Grafičar je tokom prvog dela sezone beležio sjajne rezultate i jesen završio na liderskom mestu Prve lige Srbije, a jedan od fudbalera koji je najzaslužniji za to je brzonogi vezista i izdanak Zvezdine omladinske škole – Jug Stanojev.

Grafičar je posle odigrana 23. kola nalazi se na liderskoj poziciji Prve lige Srbije sa osvojenim 41 bodom što je za poen više od onog što je skupio drugoplasirani Metalac. Jug Stanojev je na 22 utakmice postigao šest pogodaka i zabeležio tri asistencije, a izdanak Zvezdine generacije fudbalera rođenih 1999. godine je zadovoljan svojim izdanjima tokom jeseni.

– Imam dobru polusezonu iza sebe. U početku nisam uspevao da zatresem mrežu, iako sam imao mnogo prilika da to učinim. Nisam odustajao, verovao sam u sebe i prvi gol sam postigao tek u 10. kolu. Do kraja polusezone sam ih postigao još pet, a na turniru u Kini kojim smo završili jesenji deo takmičenja sam dodao još tri gola – započeo je priču jedan od najbržih fudbalera u Srbiji.

Konačno mladi fudbaleri imaju mogućnost da se u najosetljivijem periodu, onom između omladinaca i prvog tima, kale u razvojnom timu, a svestan ličnog napretka je i Stanojev koji već dve godine nosi dres Grafičara. Brz, tehnički potkovan, plenio je igrom na krilnim pozicijama.

– Mnogo znači redovno igranje seniorskog fudbala, ne samo meni, već i svim mojim saigračima. Razlikuje se igranje seniorskog fudbala od omladinskog, a Grafičar je odlična sredina za sve mlade igrače. Lično, moram da istaknem, da uopšte nisam iznenađen što smo prvi na tabeli, iako su mnogi sumnjali u to kako ćemo se snaći u Prvoj ligi Srbije, s obzirom da smo debitanti. Mnogo treninga, sastanaka, analiza je iza nas i apsolutno zasluženo smo lideri.

Novi šef stručnog štaba Crvene zvezde je Dejan Stanković koji je sa 16 godina zaigrao za prvi tim. Dvadesetogodišnji Stanojev veruje da će biti prostora za mlade fudbalere.

– Drago mi je što je Deki novi trener Zvezde. Veliko ime, nadam se da će nastaviti tamo gde je Milojević stao. Verujem da ćemo ponovo biti šampioni, kao i da ćemo izboriti izlazak u Evropu.

Na kraju razgovora se Stanojev osvrnuo i na ambicije i očekivanja vezana za crveno-beli, ali i reprezentativni dres.

Ambicije su uvek najveće kad je u pitanju Crvena zvezda. San mi je da debitujem na nekoj zvaničnoj utakmici i nadam se da će mi se to uskoro ostvariti. Što se reprezentacije tiče, slično je kao i sa Zvezdom. Na meni je da radim i treniram, a na selektoru je da li će me pozvati. Naravno da svaki fudbaler sanja da brani boje svoje zemlje – istakao je Stanojev.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Nadam se da će Stanković imati više razumevanja za mlade fudbalere Zvezde, koje je Milojević urnisao i terao iz kluba, dok je bio u Zvezdi pune 2,5 godine! Ali, tu se i Zvezdin menadžment pokazao kao nedorastao, jer prilikom biranja trenera nije izneo svoje glavne zahteve pred Milojevićem a to je između ostalog pod jedan, da trener Zvezde mora da se oslanja na Zvezdinu školu fudbala i pod dva, da Zvezda mora da gaji ofanzivan fudbal! Da je Zvezdin menadžment tako uradio danas bi smo imali nekoliko standardnih igrača iz svog podmlatka (Terzić, Joveljić) i ne bi smo igrali kukavički defanzivan fudbal operisan od brzine, borbenosti i energije kao što je bilo pod Milojevićem! Taj nesposobnjaković je uspeo da rastera publiku sa Marakane!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter