2
Domaći fudbal

UROŠ ĐURĐEVIĆ: Ako me nisu zvali posle nestvarne sezone u Partizanu, zašto bi sada?

Objavljeno: 27.12.19 u 17:05

Bivši napadač Partizana, a sada Sportinga iz Hihona, stoji čvrsto na zemlji i realno gleda na stvari.

Uroš Đurđević ponovo sarađuje sa Miroslavom Đukićem i to ga veoma raduje, jer mu budi sećanja na zajednički period u Partizanu.

– Ruben Baraha (bivši trener Sportinga) je veliko fudbalsko ime u Španiji i bila je privilegija sarađivati sa njim. Bio je veoma strpljiv u periodu moje adaptacije na španski fudbal. Posle njega došao je Hoze Alberto. Cenio je moj karakter i imali smo odličnu saradnju. Sada je kormilar stari poznanik Miroslav Đukić. Ima iskustvo rada u Španiji – izjavio je Đurđević za ‘Alo’.

Naravno, jedna utakmica sa Đukićem u Partizanu posebno mu je urezana u pamćenju.

– Ako treba nečeg da se sećam, onda je to moja partija, pod Đukićevom komandom, u dresu Partizana na revanšu protiv Videotona. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti u Hihonu. Bitna sam karika u ekipi, tako da česte promene formacija ne remete moj status“, dodao je energični špic.

Sportind je za veliki novac doveo Đurđevića, a srpski napadač mu uzvratio a 17 golovaa na 60 utakmica.

– Za moj transfer izdvojeno je 2,5 miliona evra, što je rekordna suma u istoriji kluba. Sporting je na taj način pokazao koliko ceni moje kvalitete, a ja se na svakom treningu i utakmici maksimalno trudim da opravdam to poverenje. Mislim da uspevam, jer su fantastične reakcije ljudi na ulici, u prodavnici, restoranu, bilo gde da se pojavim.

Ipak, bez obzira na sve, ne razmišlja o pozivu u nacionalni tim Srbije.

– Nije realno da dobijem poziv selektora, jer Mitrović igra možda najbolju sezonu u karijeri. Luka Jović je napravio transfer u najveći klub na svetu, Real… Nisam neko ko preko novina traži poziv. Ako nisam debitovao za reprezentaciju kada sam imao nestvarnu sezonu u Partizanu, zašto bih sada?! Imam druge prioritete. Ovde nema pauze za reprezentativna okupljanja, igra se non-stop. Da me neko ne shvati pogrešno, nisam rekao ‘ne’ reprezentaciji, samo sam iskren i realan – dodao je srpski napadač.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter