5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MOTOR SVIH USPEHA: Jesenji učinak veznog reda Crvene zvezde

Objavljeno: 24.12.19 u 11:58

Ove polusezone u veznom redu Crvene zvezde igralo je 14 fudbalera.

Na svakoj poziciji na sredini terena, sad već bivši trener Vladan Milojević imao je tri opcije koje su mogle da odgovore na zahteve Zvezdine igre.

Pet igrača koji su igrali na poziciji zadnjih veznih fudbalera činili su – Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Njegoš Petrović, Hoze Kanjas i Miloš Vulić.

Branko Jovičić je odlično počeo sezonu. Bio je strelac prvog gola ove sezone u prvenstvu kada je Crvena zvezda savladala Javor u prvom kolu Superlige Srbije rezultatom 2:0, ali se ispostavilo da će mu to biti jedini meč u nacionalnom šampionatu ove sezone. Pored odigrane tri utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, popularni Bakula je doživeo povredu zbog koje je morao da bude podvrgnut hirurškoj interveniciji o očekivala ga je pauza do kraja polusezone. Od Jovičića ono pravo očekujemo na porleće kada će ponovo biti u punom takmičarskom ritmu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Hoze Kanjas je španski internacionalac koji je ovog leta pojačao redove Crvene zvezde. Od kako je stigao Kanjas je zabeležio 21 nastup u svim takmičenjima. U Superligi je zabeležio 9 nastupa i jedan gol protiv Mačve, u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona upisao je 11 mečeva i jednu utakmicu odigrao je u Kupu Srbije.

FK Crvena zvezda

Dušan Jovančić je kao i Kanjas nastupao na 21 utakmici ove sezone. Deset puta je igrao u Superligi, isto toliko u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona, postigao je i pogodak u drugom kolu kvalifikacija protiv Helsinkija, a zabeležio je i jedan nastup u Kupu Srbije.

FK Crvena zvezda

Mladi reprezentativac Srbije Njegoš Petrović ovog leta takođe je stigao u redve crveno-belih. Petrović je bio veoma zapažen ove sezone i za Crvenu zvezdu nastupio je 18 puta. Jedan od lidera mlade reprezentacije naše zemlje u Superligi je igrao na 12 mečeva, dok je u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona odigrao šest mečeva. Ukupno 1218 minuta u crveno-belom dresu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Neko ko se uselio u srca navijača ove polusezone sigurno je Miloš Vulić. Momak koji je došao u Crvenu zvezdu u januaru ove godine u ovoj polusezoni upisao je 22 nastupa, četiri gola i jednu asistenciju. U Superligi igrao je na 16 mečeva u kojima je postigao  dva gola – protiv Mladosti i Spartaka. 

U grupnoj fazi Lige šampiona upisao je četiri nastupa i postigao izjednačujući pogodak protiv Olimppijakosa koji je pogurao ekipu do pobede. Takođe, u Kupu Srbije je igrao dva puta i postigao je gol protiv Trepče u šesnaestini finala.

FOTO: FK Partizan

Trio ofanzivnih vezsita i kreatora igre činili su – Mirko Ivanić, Marko Marin i Veljko Nikolić.

Fudbaler od kojeg se sigurno očekuje da bude lider ovog tima svakako je Mirko Ivanić. Ofanzivni vezista i kreator igre ove polusezone nastupio je 24 puta za crveno-bele. U Superligi je igrao 14 puta, u kvalifikacijama za Ligu šampiona je nastupio osam puta i zabeležio dve asistencije, dok je u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja igrao dva puta. Ukupno 1351 minuta ove polusezone.

FOTO: FK Crvena zvezda

Kapiten Crvene zvezde i vođa tima iz Ljutice Bogdana ove polusezone bio je Marko Marin. Iskusni fudbalski mađioničar bio je predvodnik tima. Marin je ove polusezone u Crvenoj zvezdi odigrao 27 utakmica. U Superligi je igrao na 12 utakmica, upisao tri gola – protiv Napretka, Rada i Voždovca – a zabeležio je i šest asistencija – u mečevima sa Javorom, Voždovcem, TSC-om, Mladosti i dve protiv Spartaka. U kvalifikacijama za Ligu šampiona Zvezdin kapiten je nastupao 8 puta, postigao gol protiv Suduve, a imao je i tri asistencije protiv Helsinkija, Kopenhagena i Jang bojsa. U grupnoj fazi Lige šampiona odigrao je svih šest utakmica i upisao dve asistencije protiv Olimpijakosa. Takođe, igrao je i u utakmici Kupa Srbije protiv Mačve. Ukupno 2336 minuta za Zvezdinog kapitena ove polusezone.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Jedan od Zvezdinih bisera, Veljko Nikolić ove sezone priključen je prvom timu Crvene zvezde. On je prošle sezone nastupao za ekipu Grafičara gde se odličnim partijama nametnuo Vladanu Milojeviću. Ove sezone upisao je dva nastupa – jedan u Kupu Srbije i jedan u prvenstvu. Mnogi veruju da je Nikolić pravi naslednik Marka Marina, ali sigurno je da je pred mladim reprezentativcem Srbije lepa budućnost.

FOTO: FK Crvena zvezda

Šestorica krilnih igrača su ove polusezone za crveno-bele delili minutažu – Mateo Garsija, El Fardu Ben, Milan Jevtović, Radživ Van la Para, Aleksa Vukanović i Veljko Simić.

Još jedno ovosezonsko pojačanje i fudbaler koji se već na prvom meču uselio u srca Zvezdinih navijača je Mateo Garsija. Argentinac koji igra na poziciji krila ove polusezone je odigrao 18 utakmica u dresu Crvene zvezde. U Superligi Srbije 23-godišnji fudbaler upisao je 9 nastupa na kojima je postigao tri gola – protiv Vojvodine, Radnika i Proletera – kao i jednu asistenciju u okršaju sa Inđijom. U kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona upisao je 8 nastupa, a svoj prvi, i jedini gol u Evropi, postigao je u plej-ofu kvalifikacija za najeltinije evropsko takmičenje protiv Jang bojsa. Igrao je i u Kupu Srbije protiv Trepče. Ukupno 1352 minuta ove polusezone.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Reprezentativac Komora El Fardu Ben i ove polusezone bio je na visini zadatka i upisao je 19 nastupa u Crvenoj zvezdi. U Supeligi je igrao na 13 mečeva i u jesenjem delu prvenstva je najbolji strelac našeg tima sa devet golova koje je postigao protiv – Javora, Radničkog (2), Voždovca, Mačve, Radnika (2), Voždovca i Mladosti.  U kvalifikacijama za Ligu šampiona igrao je na šest utakmica i zabeležio jednu asistenciju protiv Suduve.

FOTO: FK Crvena zvezda

Desno krio Milan Jevtović ove polusezone igrao je na 11 utakmica. U Superligi Srbije nasutpio je šest puta gde je zabeležio dva gola i dve asistencije – golove protiv Mladosti i Javora, a asistencije protiv Radničkog i Proletera. U kvalifikacijama za Ligu šampiona igrao je tri puta. Takođe, igrao je u oba meča Kupa Srbije.

Poslednje pojačanje u letnjem prelaznom roku bio je Radživ Van La Para. Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije u crveno-belom dresu nastupio je 11 puta. U Superligi je igrao četiri puta, u grupnoj fazi Lige šampiona pet puta i u Kupu Srbije dva puta. U meču šesnaestine finala nacionalnog kupa protiv Trepče zabeležio je gol i asistenciju. Tek se očekuje da Van La Pare pokaže svoj pravi sjaj u prolećnom delu prvenstva kada bude prošao kompletne pripreme sa našim timom.

FOTO: FK Crvena zvezda

Jedan od glavnih džokera sada već bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića ove polusezone definitivno je bio Aleksa Vukanović. Momak, koji je zajedno sa Vulićem prošlog januara stigao u redove crveno-belih, pokazao je da na njega može ozbiljno da se računa i ove polusezone je upisao 27 nastupa za naš tim. U Superligi Srbije nastupio je 14 puta i postigao četiri gola – protiv Voždovca, Radnika, Radničkog i Čukaričkog – a upisao je i tri asistencije – protiv Vojvodine, Inđije i Voždovca.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona nastupao je 7 puta i postigao jedan, ali gol vredan grupne faze Lige šampiona. U revanš meču sa Jang bojsom bio je na pravom mestu kada je Rodić centrirao sa levog boka i glavom je postigao gol koji je uveo Zvezdu u Ligu šampiona. U grupnoj fazi elitnog takmičenja igrao je četiri puta. Takođe, igrao je i u Kupu Srbije i postigao pogodak protiv Trepče.

FOTO: FK Crvena zvezda

Levo krilo i momak koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu, Veljko Simić, ove polusezone nastupio je 16 puta ove sezone u crveno-belom dresu. U Superligi igrao je na 13 mečeva i postigao je dva gola – protiv Spartaka i TSC-a – kao i jednu asistenciju u okršaju sa Proleterom. U klub odabranih i fudbalera koji su postigli čak četiri pogotka na jednom meču u Zvezdinom dresu, Simić se upisao 10. Oktobra u meču šesnaestine finala protiv Trepče kada je postiga ćak četiri gola i upisao jednu asistenciju. Igrao je utakmicu osmine finala protiv Mačve. Takođe, zabeležio je i jedan nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

FOTO: Crvena zvezda / Partizan / HotSport 

0
0

5 Komentara

  1. Jedan od najsubjektivnijih tekstova ili analiza napisanih ikada! @Anonimni je u svom komentaru u suštini obrazložio razloge i uzroke „zvezdine dominacije“
    u tzv. „Super“ ligi Srbije, a što se taktičkih stvarii tiče zasigurno je upravo ta sredina najlošiji segment. Pa Zvezda nema igru već duže vreme, bezidejnost, bledunjavo,
    čeka se penal,prekid, greška protivnika ili duge lopte na najisturenije igrače, Uostalom, zbog takve igre, odnono odsustva iste, je zapravo i smenjen trener Milojević
    a to je svima jasno, bez obzira na razloge koje mediji plasiraju. Najbolji deo tima Zvezde(ako ne ralunamo sudije), zasiggurno je odbrana sa golmanom Borjanom!

    0
    0
    Odgovori
    • Slažem se sa “Producentom”, svaka mu je na mestu! Milojević je smenjen zbog neznanja! Ekipa mu dve godine igra sporo, traljavo, neborbeno, bez imalo energije! Okosnicu tima su mu činili izuzetno spori igrači, kao Milijaš, Čaušić, Jovičić, Jovančić, Milunović, Savić, Stojković, Gobeljić, Rodić, Ben i Boaći! Kada on nije shvatio da spori igrači ne mogu igrati pogotovo u Evropi, neminovno je bilo da ga menadžment Zvezde smeni! Što je najžalosnije osim što nije ukapirao kakav se fudbal igra u Evropi, Milojević je i rasterao navijače sa Marakane, kao i mlade igrače Zvezde iz kluba! Dobro je što su ovu štetočinu smenili!

      0
      0
      Odgovori
  2. ‘Ajde budimo realni! vezni red Zvezde je podbacio i u SLS, gde sdu nas nadigrali Partizan, Inđija, Napredak, Rad i Javor a o utakmicama u grupnoj fazi LŠ, je suvišan svaki komentar jer u tim utakmicama Zvezdin vezni red nije uspevao da održi 2 povezana kontakta sa loptom! Posebno su me razočarali zadnji vezni igrači jer su non-stop vraćali loptu unazad ili razvlačili igru u širinu umesto, da u najkraćem roku prenesu loptu na protivničku polovinu i predaju je Marinu ili napadačima! Zato se Marin vraćao duboko na svoju polovinu da bio izneo loptu i tako gubio snagu I svežinu! Drugi deo tima koji takođe nije ispunio očekivanja je bila spora, inertna odbrana a kako je ona igrala najbolje pokazuju rezultati Zvezde u LŠ, koji su bili katastrofalni!

    0
    0
    Odgovori
  3. motor svih uspeha drzavnog projekta zvezda … je samo i iskljucivo motor u jednom coveku van terena. covek koji se u srpskom sportu i zvezdi (partizanu i ostalim klubovima … direktno ili indirektno) pita za sve. da njega nije, sdcz-zvezdini klubovi i sa filijalom iz beogradskog predgradja-zeleznik bi odavno bili proslost u srpskom sportu … toliko su bili PREZADUZENI,TRULO DRUSTVO sa ljudima sumnjivie proslosti i sadasnjosti … ALI … NOVC (nejasnog priliva i porekla …) SA MEDIJIMA (njihovim) zahvaljujuci coveku iz senke … postade sdcz -zvezdini klubovi, filijalom iz zeleznika sa tim ljudima … (naravno i ubacenim TROJANCIMA u partizan) ponos i dika sadasnje stanja u srpskom sportu. medijski i na svaki drugi nacin … do savrsenstva obradjen-obradjen … za svaku je pohvalu. ILUZIJA STVARNOSTI … JE ZIVOT SADASNJOSTI.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter