0
Domaći fudbal

INFANTINO SADA MENJA PLOČU: Eks JU liga, sada može!

Objavljeno: 23.12.19 u 15:07

Svetski fudbal uskoro bi mogao da dobije novu sliku, bar tako najavljuje prvi čovek FIFA, Afrika će biti poligon za probu.

FIFA nije bila raspoložena da dozvoli formiranje regionalnih liga, ali je blizu odluke da se to promeni. To je potvrdio prvi čovek Svetske kuće fudbala, a kao primer je dao Holandiju i Belgiju.

– Moramo biti otvoreni za nove mogućnosti. Belgijanci i Holanđani već 20 godina razgovaraju o formiranju zajedničke lige, a mi im uvek kažemo da to ne mogu da urade, jer se držimo principa da su nacionalne lige osnova fudbala – rekao je Infantino.

Poligon za probu mogla bi da bude Afrika sa pravljenjem Superlige.

– Predložio sam da nešto slično napravi Afrika. Mislim da imamo obavezu da proučavamo da proučavamo takve predloge i da vidimo kuda vode – rekao je Infantino.

Do sada je postojala ideja da se naparavi Atlantska liga u kojoj bi igrali klubovi iz Holandije, Belgije, Portugalije i Škotske. UEFA je to odbila, baš kao i novo ujedinjenje Sovjetske lige.

Na našim prostorima je bilo nekoliko ideja od bivše SFRJ lige do Balkanske lige u kojoj bi bili kluobvi iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Grčke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter