1
Evrokupovi

SVETSKO PRVENSTVO: Liverpul osvojio pehar koji mu je nedostajao, ‘crveni’ su prvaci sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.19 u 21:30

U finalu Svetskog prvenstva klubova Liverpul je Dohi posle produžetaka pobedio Flamengo 1:0 (0:0) i prvi put u istoriji kluba se popeo na krov planete.

Nije se dalo Liverpulu da osvoji titulu prvaka sveta, gubili su ‘crveni’ finala od Independijentea iz Argentine, Flamenga iz Brazila i Sao Paola iz Brazila. Ipak, došao je red da na kormilu sa Jirgenom Klopom Liverpul osvoji Svetsko prvenstvo i to protiv starog dužnika Flamenga.

Bio je to sjajan meč u Dohi, Firmino je već u 1. minutu imao šansu, ali je golman Flamenga Alveš bio namestu. Samo pet minuta kasnije zapretio je Arnold, ali je lopta otišla pored gola. Brazilci su uzvratili u 27. minutu, Enrike je dobro šutirao, ali je njegov zemljak Alison bio na mestu.

U 47. minutu Firmino je imao novu šansu, ali je Alveš bio na mestu. Tri minuta kasnije pokušao je Salah, ali je bio neprecizan. Flamengo je u 53. minutu bio blizu gola, Gabrijel je dobro šutirao, ali je Alison ponovo bio na mestu.

Golman tima iz Rio de Žaneira je bio sjajan u 80. minutu kada je zaustavio pokušaj Arnolda, ali šta tek reći kada je u 86. minutu zaustavio ‘bombu’ Hendersona. Sudija Al Jasim je u 91. minutu pokazao na penal zbog faula nad Maneom, ali je posle intervencije iz VAR sobe sam pogledao snimak i poništio je svoju odluku.

Liverpul je do titule prvaka Evrope stigao u produžetku, igrao se 99. minut kada je Mane pobegao odbrani Flamenga, asistirao je do Firmina, ovaj se poigrao sa zemljacima i pogodio – 1:0.

LIVERPUL – FLAMENGO 1:0 (0:0, 0:0)
/Firmino 99/

Stadion: Halifa
Gledalaca: 40.000
Sudija: Abdulrah Al Jašim (Katar)

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Keia (od 100. Milner), Henderson, Okslejd Čembrlen (od 75. Lalana) – Salah, Firmino (od 105. Origi), Mane.

FLAMENGO (4-2-3-1): Dijego Alves – Rafinja, Kajo, Mari, Felipe Luis – Žerson (od 102. Linkoln), Arao – De Araskaeta (od 77. Vitinjo), Everton (82. Dijego), Enrike – Gabrijel.

0
0

1 Komentara

  1. Dakle Zvezda je pobedila najjacu postavu Liverpula u njihovoj prebogatoj istoriji. Ekipa koja je prvak Evrope, prvak sveta a osvojice i toliko dugo cekanu titulu u prvenstvu.Pobedili smo ih usred lige sampiona kada su im bodovi bili vise nego neophodni i to u najjacem sastavu.E to je ono sto na balkanu niko nema pa ni Dinamo Zagreb.U Hrvatskoj se smejali Zvezdi jer je primila sest od Bajerna a oni su primili cetri od Man.Siti-a kojem bodovi nisu trebali i koji su igrali bez sedmorice igraca. Zvezda je istorijski gledano u fudbalu ime i prezime za balkan a i istocnu Evropu,svidelo se to nekome ili ne,drmali ga kompleksi ili ne.Cestitke Liverpulu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter