0
Domaći fudbal

BILI SU ZVEZDIN MIRAN SAN: Sjajan učinak golmana bio stabilnost tima

Objavljeno: 20.12.19 u 13:35

Crvena zvezda je u ovoj polusezoni napravila veliki uspeh ulaskom u grupnu fazu Lige šampiona, kao i osvajanjem jesenje titule 11 bodova više u odnosu na drugoplasirane.

Čuvari mreže zabeležili su odlične rezultate i možemo reći da je i za njih ova polusezona bila uspešna. Vladan Milojević je ove sezone mogao da računa na petoricu golmana – Milana Borjana, Zorana Popovića, Nikolu Vasiljevića, Aleksandra Stankovića i Miloša Gordića (na pozajmici u Dorćolu).

Prvi čuvar mreže Milan Borjan ove sezone odigrao je najviše utakmica – ukupno 30 mečeva na kojima je stajao među stativama Zvezdinog gola. U Superligi Srbije Borjan je branio na 16 mečeva u kojima je primio samo 11 golova, dok je na sedam mečeva ostao nesavladan.

U Ligi šampiona reprezentativac Kanade branio je na svih šest mečevima, kao i u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje – 8 utakmica.

Treba napomenuti da je ove sezone naš čuvar mreže zabeležio 100. nastup u crveno-belom dresu. Borjan je do sada u Crvenoj zvezdi odigrao 122 utakmica u svim takmičenjima, dok je na 57 mečeva bio nesavladan.

Ove sezone u tim je stigao Nikola Vasiljević, koji je u osam mečeva sedeo na klupi za rezerve, ali nije dobio priliku da debituje. Pored Borjana i Popovića, Vasiljević ie bio treća opcija, ali je stručni štab odlučio da ga ne šalje na pozajmicu, istakavši da je 23-godišnjoj letošnjoj akviziciji više potreban rad sa našim trenerima, nego igranje utakmica.

Slična situacija važi i za Aleksandra Stankovića. Mladi čuvar mreže i izdanak Zvezdine Omladinske škole prošle sezone branio je boje filijale Grafičar i sjajnim partijama pomogao ekipi da uđe u Prvu Ligu Srbije. Zbog odličnih partija u razvojnom timu Stanković je prebačen u prvi tim Crvene zvezde i kroz rad sa našim trenerima očekuje se da biser Omladinske škole bude oslonac našeg tima u budućnosti.

Mladi Miloš Gordić je takođe izdanak Omladinske škole Crvene zvezde, on trenira sa prvim timom, ali brani na pozajmici u Dorćolu. Za jedan od najstarijih beogradskih klubova čuvar mreže branio je na većini utakmica i time stiče neophodno iskustvo seniorskog fudbala.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter