0
Domaći fudbal

VLADAN MILOJEVIĆ: Plan mi je bio da odem u junu, ali bi to bio loš tajming po mog naslednika, samim tim i po mene!

Objavljeno: 19.12.19 u 13:30

Sada već bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević obratio se javnosti na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vladana Milojevića su u prepunoj konferencijskoj sali dočekali navijači Crvene zvezde uz novinare. Dobio je gromoglasan aplauz, a potom se obratio javnosti:

– Okupili smo se za Svetog Nikolu, doneo sam odluku da neću biti više trener Crvene zvezde. Želeo bih prvo da se zahvalim porodici, gospodinu Zvezdanu Terziću i Draganu Miloševiću koji su me doveli iz Atine. Mom saradniku Mitru Mrkeli, svi moji uspesi su koliko moja i njegova su zasluga. Hvala navijačima, tu ne znam šta da kažem, ne želim da umanjim njihove zasluge u svemu ovome. Odluku sam doneo pre meča sa Čukom i posle razgovora sa Terzićem i Mrkelom i oni su me razumeli. Želja mi je bila da kad odem u amanet nasledniku ostavim nešto, ostavio sam tri godine igranja u Evropi i otvoren put ka tituli. Ovo je i moja titula, računaću da ih imam tri – počeo je Vladan Milojević.

Potom se prisutnima obratio generalni direktor Zvezdan Terzić:

– Sami nismo svesni kakvu smo gradioznu osobu imali kod nas. Tek kad odemo u insotranstvo shvatimo kakve je velike stvari za Zvezdu uradio. Još pre mesec i po dana mi najavio da će otići, ali sam se nadao da se to neće dogoditi. Nismo igrali igrice, nadali smo se da će ostati. Postalo mi je jasno tek kada mi juče poklonio sat. Žao mi je što neće ostati sa nama, ali su mu vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Hvala ti Miloje na svemu što si podradio Zvezdi i njenim navijačima.

Milojević nije želeo da otkrije koja mu je pobeda u Crvenoj zvezdi bila najdraža:

– Od trenutka od kada sam došao iz utakmice u utakmicu smo dizali letvicu. Najdraža pobeda je bila svaka sledeća, ponosan sam na to da smo vratili Zvezdu na mapu Evrope, probudili smo emocije naših navijača, posle Barija da mlađa kategorija vidi kako je to pobeđivati. Ne želim nijednu utakmicu da izdvajam, ne bi bilo Salcburga i Liverpula da nije bilo Sparte i Krasnodara. Svaka pobeda mi je draga – rekao je Milojević.

Sada već bivši šef stručnog štaba Crvene zvezde je istakao da mu je prva želja da se posveti porodici.

– Sportski motiv mi je prvo da se dobro odmorim. Nisam imao vremena za odmor. Ako ne budem imao ništa novo, posvetiću se edukaciji. Ali, prvo želim da se odmorim i posvetim porodici. Grešio sam, ne greši samo ko ne radi, ali pamtim lepe stvari, hvala još jednom Terziću i Mrkeli.

Plan je bio da u junu napusti Crvenu zvezdu, ali je odabrao kako kaže bolji tajming.

– Moja plan je bio da u junu napustim klub, ali bi to bio loš tajming. Moji planovi nisu bili vezani za Srbiju, dete mi nije ovde. Ostao bih, uzeo bih titulu, to bi mi se upisalo. Želeo sam da pružim novom trenru komoditet da može da se adaptira. Da je došao u junu imao bi malo vremena da se adaptira, a mi smo digli lestvicu daleko, a njegov neuspeh bi bio najveći poraz. Zato sam sada odlučio da odem.

Razlog odlaska iz Crvene zvezde nije bio poraz od Olimpijakosa, možda bi se isto dogodilo da je u Atini trijumfovao.

– Nemojte da se bavimo sa time. Imam sa njima korentne odnose, nikada nisam gledao finansijske uslove. Isto bih uradio da smo prošli Olimpijakos. Tim i ja smo pokazali da imamo šlifa za Ligu šampiona, samo se treba truditi, ostvarili smo nemoguće. Pokazali smo da je sve moguće i da ništa nije nedostižno.

Vladan Milojević nije obavestio svlačionicu o odlasku, želeo je da sačuva mir u kući.

– Svlačionica nije reagovala, jer nije znala šta ću učiniti. Želeo sam da oni ne znaju šta se dešava. Na prvom mestu je Crvena zvezda, nisam želeo njihovu reakciju.

Pričalo se o nasledniku, ali nije želeo on da bude taj koji predlaže.

– Pričali smo o mom nasledniku, ali nisam ja kompententan da ja odlučujem. Velika je stvar i podržavam onoga ko sedne u vruću stolicu umesto mene. Ko god da dođe imaće moju podršku.

A, onda o novom treneru Dejanu Stankoviću.

– Sa Dekijem sam se video posle Totenhema, pričali smo, Deki je velika legenda, šta će dalje biti nije pitanje za mene. Oko saradnika koji će ostati pričaćete sa ljudima iz kluba, svako voli da pravi svoj tim. Svaki trener ima pravo da izabere svoje saradnike – rekao je Milojević.

Sa svim svojim kolegama u srpskom fudbalu imao je dobar odnos.

– Neko sam ko veruje u srpski fudbal, nekada smo nepravedni, cenim svoje kolege, rade na svoj najbolji način. Crvena zvezda je najveći klub, nisamo imali problem ni sa kim. Hvala svim kolegama, hvala FS Srbije, dve i po godine su bile veoma dobre, gledajmo lepe stvari, fali nam pozitivnost. Dobrih stvari je urađeno, neka tako bude ubuduće.

Sledeća stanica nije poznata.

– Imam samo kofer spakovan. Videćemo gde će me Bog poslati – zaključio je Milojević.

Za kraj prisutnima se obratio sportski direktor Mitar Mrkela.

– Posle dve i po godine rada sa Milojevićem, ovo je za mene emotivan trenutak. Želim da mu se zahvalim na svemu šta je uradio za Zvezdu i zvezdaše. Da mu poželim uspeha i sreće, on je tu sreću zaslužio kao čovek i kao trener. Miloje, hvala ti – poručio je Mrkela.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Mirko Marković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter