0
Domaći fudbal

VLADIMIR JANKOVIĆ: Uspešno smo završili jesenju polusezonu

Objavljeno: 15.12.19 u 18:29

Utiske posle trijumfa nad Čukaričkim (3:1) kojim je završena jesenja polusezona na najbolji mogući način, izneo je pomoćni trener Crvene zvezde, Vladimir Janković.

– Večerašnja utakmica je bila veoma značajna za nas. Kako smo započeli prvenstvo, tako smo želeli da ga i završimo- uspešno i to nam je pošlo za rukom. Bila je borbena utakmica, a za protivnika smo imali kvalitetnu ekipu, čiji se potecnijal ogleda u mladim igračima željnim dokazivanja. Uz njih, imaju i iskusne fudbalere koji su sa tog aspekta donosili kvalitet. U prvom poluvremenu smo se trudili da uspostavimo našu igru i vrlo brzo smo uspeli da povedemo. Vežbali smo prekide i znali smo da možemo tako da postignemo pogodak. Oni su nam uzvratili fenomenalnim golom sa pola terena gde je Stojanović bio „laserski“ precizan. U drugi deo igre smo ušli onako kako se to očekuje od nas. Ambiciozno i sa imperativom pobede. Promešali smo karte, promenili formaciju, zaigrali sa dva špica i došli do realizacije koja nam je trebala.

Pohvalio je Vladimir Janković igrače Crvene zvezde, za sve ono što su postigli tokom jeseni.

– Čestitam igračima koji su imali dosta poteškoća u toku ovih nekoliko meseci. Pre svega, postojao je takmičarski imperativ koji je bio pred njima da u svakom meču moraju da pobede. Uz sve povrede koje su nas remetile, uspeli smo da odigramo veliki broj utakmica sa opterećenjem. Najvažnije za nas je bilo prvenstvo i drago nam je što imamo toliku prednost u odnosu na konkurente. Hvala svima u klubu koji su nam pružili podršku tokom ovog perioda.

Osvrnuo se prvi pomoćnik Vladana Milojevića na igru Zvezdinih fudbalera tokom jeseni.

– Subjektivan utisak je da li igramo dobro ili loše, ali postoje objektivni parametri na osnovu kojih volim da komentarišem stvari. Možda nismo bili atraktivni, ali smo bili dovoljno uspešni da napravimo bodovnu zalihu u odnosu na rivale. Praktično smo uspeli da ostvarimo cilj, a tek je polusezona. Slažem se da može bolje, ali za velike klubove je važno da imaju rezultat, jer na kraju se on piše i pamti – podvukao je Janković.

Nemanja Milunović, izneo je utiske posle 10 pobede ove sezone na ‘Marakani’ u nacionalnom šampionatu.

– Još jednom smo pokazali karakter posle teške utakmice u Grčkoj. Ušli smo odlično u utakmicu. U prethodnim mečevima smo imali taj problem u ranoj fazi, ali zadovoljan sam. Malo nas je uzdrmao njihov gol, ali mislim da smo u ostatku meča bili mnogo bolji rival. Zasluženo smo pobedili i drago mi je što smo našim navijačima priredili još jednu dobru igru i pobedu. Zaokružili smo ovu polusezonu na pravi način – istakao je Milunović.

Zvezdin defanzivac je ponovio da su navijači jedan od ključnih faktora uspeha.

– Stalno pričam da su navijači su naš dvanaesti igrač i vetar u leđa koji nam je prekopotreban. Bili su tu i kad je išlo i kad nije. Volim da igram na Marakani pred publikom koja nas bodri svih devedeset minuta. Došli su u velikom broju i mnogo nam to znači. Svaka im čast.

Strelac prvog gola na današnjem meču zadovoljno je sumirao je ovu polusezonu.

– Tužni smo kao i svi navijači zbog ta tri minuta u Atini, ali ovo je ipak uspešna polusezona. Tri godine zaredom igramo evropski fudbal, dva puta Ligu šampiona i mislim da treba da budemo zadovoljni. Od početka letnjih priprema imali smo 36 utakmica. To je veliki napor, ali ipak imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na pratioce i na dobrom smo putu da osvojimo titulu – zaključio je Nemanja Milunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter