5
Domaći fudbal

‚FOTO: FK Crvena zvezda

SLS: Zvezda preživela nalet Čuke i dodatno se odlepila na vrhu tabele! Ali, povredio se najbolji igrač (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.19 u 16:56

Ukupno 18. trijumfom u Superligi Srbije, Crvena zvezda je završila 2019. godinu. Hrabri Čukarički ipak je poklekao na stadionu ‘Rajko Mitić’ – 3:1 (1:1).

Posle bolnog udarca u Pireju i eliminacije iz Lige šampiona golom u 87. minutu iz penala, nije bilo lako za Zvezdu da se pregrupiše i svu pažnju pre kraja 2019. godine usmeri ka Čukaričkom.

Brđani, sa druge strane, stigli su na stadion ‘Rajko Mitić’ vrlo rasterećeni i bez pritiska, iako je to bio duel dve prvoplasirane ekipe do juče. Da će biti razdvojeni još za tri boda, naznaka je stigla već u drugom minutu.

Tačnije, posle 101 sekunde igre u Ljutice Bogdana, crveno-beli su već poveli. Korner sa desne strane, pa je usledio centaršut sa leve i lopta je pala pravo na glavu Nemanji Milunoviću koji je matirao golmana Petrovića.

Rani gol domaćih nije usporio goste sa Banovog brda koji su, jednostavno, igrali svoju igru. Mladi i poletni, prikazali su veoma lep fudbal, ali se niko nije nadao spektakularnom potezu Luke Stojanovića u 24. minutu.

Ponajmanje Milan Borjan koji je bio šokiran pokušajem Partizanovog deteta sa centra terena. Još je više bio u neverici kada je zajedno sa loptom uleteo u mrežu. Definitivno najlepši potez u dosadašnjem toku sezone u Superligi Srbije.

Sjajno su izabranici Aleksandra Veselinovića igrali posle gola, čak su se osmelili i napali šampiona u njegovom ognjištu, a pred drugo poluvreme provejavao je u njihovim redovima optimizam da bi mogli do celog plena.

To su pokazali ofanzivom u prvih desetak minuta nastavka. Međutim, ubrzo su i mladi momci Čuke ostali bez daha, pa je Zvezda preuzela inicijativu i iz minuta u minut sve više stezala obruč oko gola rivala.

Međutim, imala je peh zbog povrede Marka Marina, te je u drugom delu morala da atakuje bez najboljeg igrača. U poslednjih 20 minuta Vladan Milojević je napravio dve ključne izmene koje su donele prevagu.

Uveo je u igru Milana Pavkova, koji je u 73. minutu ponovo doveo Zvezdu u vođstvo posle odličnog centaršuta Marka Gobeljića.

Potom se i drugi rezervista upisao u listu strelaca. Aleksa Vukanović je krunisao sjajnu akciju crveno-belih za konačnih 3:1 i spokoj u taboru prvaka Srbije pred veliku zimsku pauzu.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI 3:1 (1:1)
(Milunović 2, Pavkov 73, Vukanović 88 – Stojanović 24)

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Lazar Lukić;

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Gobeljić – Petrović (od 66. Pavkov) – Ben, Marin (od 44. Vukvanović), Vulić, Garsija – Boaći (od 80. Degenek).

Čukarički: Petrović – Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač, Stojanović – Vidosavljević (od 62. Docić), Kajević (od 82. Nikčević), Ndiaje (od 88. Lukić) – Tedić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

5 Komentara

  1. „Zvezda preživela nalet Čuke“ decko od kad ti pises o Zvezdi kad je za tebe bila bitnija utakmica danas u Surdulici.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da su Pavkov i Milunović prave ličnosti oni bi otkazali ulazak u igru kao rezervisti! Oni u zemlji Srbiji, u svojoj zemlji, moraju da budu rezerve limitiranim afričkim “kapitalcima” Benu i Boaćiju, koji su ubedljivo bili najlošiji pojedinci na terenu! “Kapitalci” Ben i Boaći su pokazali da je vraćanje lopte unazad jedina stvar koju znaju da urade na terenu! Treba im neko objasniti da je njihov zadatak da idu napred ka golu protivnika a ne da uporno vraćaju loptu unazad!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter