0
Domaći fudbal

SLS: Partizan na zimski san ide pobedom u Surdulici, velika greška Vujačića nije koštala crno-bele (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.19 u 14:54

U odloženom meču 6. kola Superlige Srbije Partizan je kao gost u Surdulici pobedio Radnik 2:1 (1:0).

Partizan je 2019. godinu okončao pobedom u Surdulici, ali na način na koji su navijači navikli u poslednjih mesec dana, uz dosta promašaja i drame. Vodio je ‘parni valjak’ sa 2:0 na jugu Srbije, ali je u 90. minutu posle velike greške svog štopera Vujačića morao da strepi poslednja tri minuta. Ipak, četa Save Miloševića će na zimski odmor pobedom, ali videćemo kolikim minusom u odnosu na lidera šampionata i ljutog rivala Crvenu zvezdu.

U Surdulici je očekivano prvo zapretio Partizan, Suma je u 7. minutu uhvatio volej sa distance, ali je lopta završila daleko preko gola. Radnik je uzvratio u 15. minutu kada je Makarić šutirao sa 20-ak metara, ali pravo u Kljajića. Pravo je čudo kako crno-beli u 16. minutu nisu poveli sa 1:0. Suma je obišao golmana Radnika Kostića, šutirao je, ali je štoper Stevanović intervenisao sa linije, lopta se odbila do Asana, ovaj je šutirao sa nekoliko metara, ali je izblokiran, na kraju je Sadik pao, ali je sudija Srđan Jovanović samo odmahnuo rukom.

Partizan je ubrzo imao novu šansu, igrao se 21. minut kada je pokušao lukavi Natho, ali je njegov udarac odbranio Kostić. Crno-beli su poveli u 30. minutu kada je Tošić sjajnom dijagonalom uposlio Uroiševića, ovaj ubacio loptu na ‘penaltik’ do Sume, ovaj šutirao, golman Radnika Kostić odbio loptu, ona se vratila Gvinejcu koji je zatresao mrežu iz drugog pokušaja – 0:1.

Radnik je svega sedam minuta kasnije mogao do izjednačenja, Pavlov je mogao da ugrozi gol Kljajića, ali je Vujačić na vreme intervenisao i blokirao ovaj pokušaj. Suma je nastavio sa dobrom igrom, ali je njegov udarac iz mrtvog ugla u 39. minutu bio lak plen za Kostića. Sadik je do gola mogao u 42. minutu, ali je loše šutirao.

Partizan je već na startu drugog dela igre poveo sa 2:0, bila je to prva prava šansa u 52. minutu. Natho je fenomenalno asistirao do Asana, a Japanac nastavio da trese mreže – 0:2.

Crno-beli su kolosalnu šansu imali u 69. minutu kada je kardinalnu grešku napravio defanzivac Radnika Stevanović, a Sadik se u stopostotnoj šansi nije snašao. Dobru šansu imao je i Tošić, predriblao je golmana Radnika Kostića, ali je šutirao pored gola.

Kazna je stigla u 90. minutu kada je golman Partizana Kljajić dodao loptu do Vujačića, štoper se spetljao i pao, Mićić je ukrao loptu i pogodio – 1:2. Partizan je do kraja uspeo da sačuva prednost, a Sava Milošević je pre toga dao šansu i mladim igračima Filipu Stevanoviću i Lazaru Pavloviću.

RADNIK – PARTIZAN 1:2
/Mićić 90 – Suma 30, Asano 52/

Stadion: u Surdulici.
Sudija: Srđan Jovanović.

RADNIK (4-4-2): Kostić – Kričak, Marković, Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić – Pavlov, Makarić.
PARTIZAN (4-2-3-1): Kljajić – Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

FOTO: FK Partian/Miroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter