Posle poraza u Atini od Olimpijakosa i raspršenog sna o evropskom proleću o penalu sa ‘Karaiskakisa’ govorio je Marko Marin.

Vladan Milojević je posle meča sa Olimpijakosom istakao da je Marinova odluka bila da on ne šutne penal. Sada je o toj odluci sam govorio kapiten Crvene zvezde i najiskusniji igrač ovog tima.


– Već nam se jednom desilo u sezoni, u Kruševcu, da je Ben promašio penal, a da je pre toga prekršaj nad njim napravljen. Posle toga smo se dogovorili da ispopštujemo to nepisano fudbalsko pravilo i da igrač koji je fauliran ne izvodi najstrožu kaznu. Bilo je normalno i očekivano što je Tomane krenuo da šutira u Atini, on je centarfor, gol igrač i dobar penaldžija – istakao je Marko Marin za ‘Novosti’.

HS SAZNAJE: Nedeljni izlog na ‘Marakani’, Zvezda ‘skenira’ trojicu ‘brđana’!

Nekadašnji reprezentativac Nemačke je kao pravi kapiten stao u zaštitu Portugalca.

– Kada sam se oporavio i podigao, Tomane je već imao loptu u rukama. To je i bio dogovor, nikako ga ne treba kriviti zbog promašaja, želeo je najbolje. Krivo mi je što ga kritikuju, da sam znao da će biti takve reakcije, ja bih šutirao. Trebalo je, da sam ja promašio, mene bi manje krivili – zaključio je Marko Marin.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

ZAPRATITE NAJJAČU SPORTSKU INSTAGRAM STRANICU – HOTSPORT.RS