Pamtiće ga zvezdaši kao tragičara meča u Pireju gde je Crvena zvezda propustila priliku da obezbedi evropsko proleće.

Potez Žandera podseća na onaj Milana Dudića na Mundijalu 2006. godine protiv Obale Slonovače, a nekadašnji fudbaler Zvezde i reprezentacije je pružio podršku brazilskom fudbaleru.


Dobrodošao u klub odbojkaša… Slična greška desila se i meni, pa i Nemanji Vidiću. Uradio je Brazilac nešto po čemu će ga pamtiti, iako je negativno. Moja sreća je bila što nisam takav penal napravio u Zvezdi, već u reprezentaciji države koja više ne postoji. Šalu na stranu, znam da mu je mnogo teško i zato ga treba maksimalno podržati. Iako je iskusan igrač, verovatno mu se ovako nešto desilo prvi put u karijeri. Vidim da su saigrači stali uz njega, trebalo bi i vi novinari da ga poštedite – istakao je Dudić u razgovoru za Novosti.

BIZARAN ZAHTEV: Predstavnici UEFA pred duel Partizana i Astane tražili da se reši problem sa levom stativom! (FOTO)

Detaljno je Dudić analizirao situaciju kod penala Žandera.

Kod tog centaršuta Žander je primetio da je protivnički igrač iza njega i da lopta ide ka njemu. Lopta ga je pogodila u ruku i skrivio je penal u najgorem mogućem trenutku. Iz iskustva znam da se greške golmana i defanzivaca najviše vide i kritikuju. Tek sada se mnogo više priča o Žanderu nego o tome da je Tomane promašio penal – kazao je Dudić.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić