0
Evropske lige

DŽOI BARTON: Promenite dimenzije terena i loptu ženama!

Objavljeno: 13.12.19 u 20:15

Džoi Barton, poznat je po zapaljivim izjavama, fudbaler koji je najdublji trag ostavio u dresu Mančester sitija, uvek priča bez dlake na jeziku, a to često naiđe na osudu javnosti.

Poslednja izjava mogla bi da razbesni fudbalerke. Smatra da bi žene fudbal trebalo da igraju po drugačijim pravilima, kako bi njihovi mečevi bili zanimljiviji.

– Veličina gola i težina lopte bi trebalo da se promene. Ako želite da napravite ženski fudbal boljim, privlačniji publici, da se izbori za svoje mesto. Nešto mora da se menja. Dokle god žene igraju na istom terenu i sa istom loptom kao muškarci, biće u podređenom položaju – rekao je sadašnji trener Flitvuda.

Njegov predlog da se žene takmiče pod drugačijim pravilima značio bi nove dimenzije za teren, golove i loptu.

Videćemo šta o Bartonovom stavu misle fudbalerke. Ali njegove reči, da je ženski fudbal u debeloj senci muškog i da bi samo njegove promene uspele da mu donesu popularnost, nisu baš nešto što igračice žele da čuje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter