0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Bajern ubedljiv protiv Totenhema, Atalanta u top 16 (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.19 u 23:08

Preostali dueli 6. kola Lige šampiona odigrani su večeras, a u svim grupama razrešene su nedoumice.

U uvodnim duelima Dinamo je poveo protiv Mančester Sitija, ali nije imao snage da se izbori za više, te je mančesterski predstavnik ubedljivo slavio, a Atalanta kojoj su davane male šanse grupu je završila na drugoj poziciji. Crvena zvezda je u Grčkoj doživela neprijatno iznenađenje.   Slavili su i Real, Bajern, dok će ‘farmaceuti’ morati da popiju nešto za smirenje, jer će Bajer utehu na proleće tražiti u Ligi Evrope. 

Dinamo – Mančester Siti 1:4

Poveo je Dinamo u 10. minutu golom španskog čuda od deteta Denija Olma. U nastavku meča Gabrijel Žesus je pokazao svoj kvalitet i het-trikom otklonio svaku sumnju oko pitanja pobednika. Poravnao je rezultat golom u 34. minutu, vođstvo sitiju doneo je u 50. minutu meča, a četiri minuta kasnije otklonio je svaku mogućnost da Dinamo može do povratka u meč. Tačku na i postavio je Foden golom u 84. minutu meča.

Šahtjor – Atalanta 0:3

Da ste pre nekoliko nedelja pitali ljubitelje fudbala kolike šanse daju Atalanti da će izboriti prolaz dalje u grupi C, mnogi bi rekli da nemaju nikakve šanse. Međutim, nakon remija sa Sitijem, usledile su dve pobede koje su Italijane odvele u top 16 fazu. U direktnom duelu Šahtjor i Atalanta su odlučivali o putniku u narednu rundu takmičenja. Nakon ‘nule’ na poluvremenu Atalanta je zaigrala znatno bolje. Kastanje je u 66. minutu doneo prednost, Pašalić ju je duplirao u 80. minutu, a Gosens u 94. minutu postavio je konačnih 3:0.

Atletiko Madrid – Lokomotiva Moskva 2:0

Atletiko Madrid je dočekao Lokomotivu iz Moskve, Madriđani su grupu završili na drugom mestu, dok je Lokomotiva poslednjeplasirana. Već u 2. minutu Tripier je imao priliku sa ‘bele tačke’ da donese prednost ‘jorgandžijama’. To je sa bele tačke uspeo Žao Feliks u 17. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Koke u 54. minutu.

Bajer Leverkuzen – Juventus 0:1

Bajer je doživeo poraz od Juventusa, te će takmičenje nastaviti u Ligi evrope. Juventus je ubedljivo prvoplasiran sa 16 osvojenih bodova, te danas nisu imali imperativ pobede, a do pobede od 1:0 došli su golom Kristijana Ronalda u 75. minutu.

Bajern – Totenhem 3:1

U duelu bez takmičarskog značaja za učesnike top 16 faze Lige šampiona slavio je domaćin, nanevši drugi poraz Žozeu Murinju od dolaska u Totenhem. Koman je u 14. minutu doneo prednost Bajernu, Sesenjon je u 20. minutu doneo izjednašenje ‘pevcima’. Tomas Miler je u završnici poluvremena vratio prednost Bavarcima, da bi Kutinjo u 64. minutu postavio konačnih 3:1.

Briž – Real Madrid 1:3

Real je obezbedio ‘evropsko proleće’ u Ligi šampiona, te je mogao rasterećeno da se nadigrava sa Brižom. Nakon mirnih 45 minuta usledilo je zanimljivo drugo poluvreme. Rodrigo je prednost doneo Realu u 53. minutu, Vanaken dva minuta kasnije ponovo poravnava rezultat. Vinićius je u 64. minutu vratio prednost Realu, da bi Luka Modrić u 91. minutu postavio konačnih 3:1.

PSŽ – Galatasaraj 5:0

PSŽ je ubedljivo završio grupnu fazu pobedom nad Galatasarajem u grupi A rezultatom 5:0. Dok je Real zauzeo drugo mesto sa pet poena manje. Ikardi je u 32. minutu doneo prednost ‘svecima’ da bi Sarabija samo tri minuta kasnije uvećao prednost Parižana. Nejmar je u drugom poluvremenu nakon samo dva minuta igre povisio na 3:0, a Mbape u 63. minutu još jednom uvećava prednost domaćina, a konačan rezultat 5:0 postavio je Kavani sa penaltika u 83. minutu.

Grupa A

Briž – Real Madrid 1:3 (0:0)
(Vanaken 55 – Rodrigo 53, Vinićius 64, Modrić 90+1)

PSŽ – Galatasaraj 5:0 (2:0)
(Ikardi 32, Sarabia 35, Nejmar 47, Mbape 63, Kavani 83p)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B

Olimpijakos – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
(El Arabi 87p)

Bajern – Totenhem 3:1 (2:1)
(Koman 14, Muler 45, Kutinjo 64 – Sesenjon)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

Dinamo Zagreb – Mančester Siti 1:4 (1:1)
(Olmo 10 – Žesus 34, 50, 54, Foden 84)

Šahtjor – Atalanta 0:3 (0:0)
(Kastanje 66, Pašalić 80, Gosens 90+4)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Atletiko Marid – Lokomotiva Moskva 2:0 (0:0)
(Žao Feliks 17, Felipe 54)

Bajer Leverkuzen – Juventus 0:1 (0:0)
(Ronaldo 75)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter