1
Evrokupovi

POJAVIO SE SKAUTING IZVEŠTAJ BARSELONE: Niko nikada kao Dijego Armando Maradona

Objavljeno: 10.12.19 u 21:18

Skaut Barselone Cesar Luis Menoti je 1978. godine za slavnu Barselonu skautirao Dijega Armanda Maradonu, evo šta je on tada uvideo.

Menoti je dobio zadatak od katalonskog kluba da skautira legendarnog Maradonu, a to je učinio na utakmici Boka juniors – Argentinos juniors, kada je kasnije legendarni Argentinac imao svega 17 godina.

Izveštaj: Dijego Armando Maradona.

Ocena: Vrlo dobar, izvanredan. Brzina 9,5. Ubrzanje 9,5. S loptom 9,1. Bez lopte 9,5. Agilnost 9,5. Skok 8.

Psihološki aspekti: Mentalna snaga 10. Otpornost na prekršaje 10. Koncentracija 10. Sebičnost 0. Karakter 10.

Opšta tehnika: Nepobediv.

Precizna tehnika: Izvanredan, zastrašujuće efikasan dribler. Jak. Hrabar. Sjajan udarac. Odličan pas. Maksimalno precizan. Besprekorna vizija. Prosečna igra glavom. Dobar vođa. Zna da sačuva loptu.

Individualna tehnika: Kompletna fudbalska inteligencija. Kompletan osećaj za fudbal.

Opšti zaključci: Mlad. Rođen 30.10.1960. Ima neverovatnu tehniku i drigling na najvišem nivou. Uvek ide direktno prema golu, ali zna kada mora da se reši lopte i da je doda saigraču. Sjajni refleksi. Njegova kratka dodavanja i udarci su čudo.

Nakon četiri godine, Katalonci poslušali skauta i doveli Maradonu koji je za njih odigrao 36 utakmica, a postigao je 22 gola.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter