1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SUPERLIGA SRBIJE: Uspešna generalna proba Zvezde pred Olimpijakos (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.19 u 17:24

Fudbaleri Crvene zvezde su u utakmici 20. kola Superlige Srbije savladali Spartak iz Subotice rezultatom 3:1.

Nisu stvari najbolje počele po Crvenu zvezdu, Spartak je prvi poveo, ali su onda domaći igrači pokazali svoj kvalitet i uspeli da slave protiv neugodnog protivnika rezultatom 3:1. Ovo je bila svojevrsna generalna proba za Crvenu zvezdu koja će 11. decembra odigrati meč odluke u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa u Pireju.

Igrala je Crvena zvezda od samog početka raspoloženo, a u uvodnim minutima nije bilo prilika ni na jednoj strani. Od desetog minuta usledilo je nekoliko prekida, a Crvena zvezda nije uspela iz njih da dođe do vođstva. Imao je Tomane u 19. minutu dobru priliku, pokušao je da ugrozi gol rivala u 19 minutu pokušao je atraktivno, ali je lopta završila u autu.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Spartak je poveo nakon odlične akcije u 21. minutu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Stefan Milošević odlično je proigrao Denkovića koji sa peterca šalje loptu u mrežu Borjana. Nije Crvena zvezda prestajala sa pritiskom nakon primljenog gola, Ben je iz slobodnjaka oprobao udarac tri minuta kasnije bio je blokiran. Dok je gol za izjednačenje postigao Žander u 31. minutu duela. Brzo su izveli domaći akciju, lopta dolazi sa leve strane do Brazilca koji bez mnogo problema donosi radost domaćim navijačima.

Nastavila je Crvena zvezda sa inicijativom i u nastavku meča- Žander je počeo akciju po levoj strani, dodao Tomaneu, koji je nekako uspeo da zbuni odbranu, u pokušaju da je sprovede u mrežu zbunio se Tekijaški, te Zvezda u 41. minutu dolazi do preokreta.

Šansom za goste počelo je drugo poluvreme Tufegdžić je pokušao da proigra saigrača, a odlično je reagovala odbrana Zvezde. U istom tom minutu sa druge strane Vukanović je loše centrirao, lopta sa druge strane pronalazi Marka Marina, a on proigrava Tomanea na petercu koji atraktivnim ‘makazicama šalje loptu pod prečku Dubljanića koji uprkos krajnjim naporima nije uspeo da odbrani udarac Portugalca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Imali su u 59. minutu izglednu šansu igrači Spartaka Denkovićev udarac bio je izblokiran. Tri minuta kasnije Ben je natrčao na loptu, šutirao je suviše jako i lopta odlazi preko gola. Potom je dva minuta kasnije zapretio Spartak. Milošević je poslao do Tufegdžića koji je šutirao pored stative.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Istom igraču Spartaka u 69. minutu je poništen gol zbog ofsajda, nakon toga sa druge strane sviran je ofsajd i Crvenoj zvezdi. U 73. minutu ponovo je imao priliku Spartak, a Tufegdžić je pucao preko gola. U završnici je usledio mirniji tok utakmice, te crveno-beli mogu da budu zadovoljni novom pobedom. 

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:1
(Žander 31, Tekijaški ag 41, Tomane 51 – Denković 21)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Žander (od 56. Rodić) – Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Vukanović (od 69. Vulić) – Tomane (od 77. Pavkov).

SPARTAK: Dubljanić – Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević – Jočić, Vidaković, Obradović, Tufegdžić,Denković, Baić (od 52. minuta Srećković).

0
0

1 Komentara

  1. Na “severu” stotinak onih profesionalaca-plaćenih navijača Zvezde, koji o trošku kluba putuju sa Zvezdom na gostovanja! “Istok” i “zapad”, kao da su u zemlju propali, nigde gledalaca nema ni za korov. Ukupno oko 300-400 gledalaca. To je najbolji dokaz o tome šta navijači misle o kvalitetu Zvezdinih igara i o izgledima Zvezde u Atini! Što se tiče same utakmice, Zvezda nije dobro igrala. Opet su se pojavile stare boljke koje Milojević nije u stanju da otkloni a to su zabrinjavajuća sporost i poslovični nedostatak energije! Plašim se da u Atini ne doživimo najveću katastrofu ove godine u LŠ! Odbrana u kojoj igraju Gobeljić, izuzetno spori Milunović i Rodić su dobar preduslov za novu katastrofu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter