0
Evropske lige

SERIJA A: Sergej Milinković-Savić sjajnim potezom i golom srušio Juventus (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.19 u 22:40

U velikom derbiju 15. kola Serije A, Lacio je u Rimu pobedio Juventus 3:1 (1:1), a gol za preokret dao je naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić.

Drama u Rimu i pobeda Lacija nad Juventusom koja će dodatno učiniti zanimljivom trku za Skudeto. Vodila je ‘stara dama’ na Olimpiku sa 1:0, ali je Lacio smogao snage da okrene na 3:1, ali i promaši penal za ubedljiviji trijumf. Ali, idemo redom…

Igrao se 9. minut kada je Juventus prvi zapretio, Dibala je dobro primio loptu, šutirao, ali je Strakoša bio na mestu. Da bi ovo moglo da bude njegovo veče Ronaldo je najavio u 15. minutu, ali je zamalo bio neprecizan. Ipak, deset minuta kasnije ‘CR7’ je pogodio, dobio je loptu kao na tacni od Bentankura i nije mu bilo teško da sa par metara zatrese mrežu.

Lacio je prvi put ozbiljno zapretio u 35. minutu kada je posle centaršuta dobro reagovao Imobile, ali je zamalo bio neprecizan. Ronaldo je šut okušao u 43. minutu, ali je Strahoša bio na mestu. Lacio je do izjednačenja stigao u nadoknadi vremena prvog poluvremena, Luis Alberto je centrirao, a Filipe Luis je glavom pogodio mrežu – 1:1.

Drugo poluvreme krenulo je naopako za Juventus. Kuadrado je dobio crveni karton posle intervencije iz VAR sobe. Samo pet minuta kasnije Lacio je to iskoristio, Luis Alberto je fantastično uposlio Sergeja Milinkovića-Savića, ovaj je vrhunski primio loptu, a onda pogodio – 2:1.

Lacio je do trećeg gola mogao u 79. minutu kada je golman Juventusa Šćešni oborio Imobilea. Ipak, najbolji strelac Serije A nije uspeo da savlada Poljaka sa ‘bele tačke’, čime se potvrdilo dobro staro pravilo da igrač nad kojim je načinjen kazneni udarac ne uzima šut.

To se nebesko-plavima nije obilo o glavu, u 95. minutu sevnula je kontra, Lazari je izašao sam na Šćešnog, ovaj odbranio, ali se lopta odbila do Kaiseda, a Ekvadorac je bio precizan – 3:1.

Serija A 15. kolo

Petak:

Inter – Roma 0:0

Subota:

Atalanta – Verona 3:2
(Malinovski 44, Mjuriel 64. penal, Đimsiti 90+3 – Di Karmine 23, 57)

Udineze – Napoli 1:1 (1:0)
(Lasagna 32 – Zielinski 69)

Lacio – Juventus 3:1 (1:1)
(Luis Felipe 45+1, SMS 74, Kaisedo 90+5 – Ronaldo 25)

Nedelja:

12.30 Leće – Đenova
15.00 Sasuolo – Kaljari
15.00 SPAL – Breša
15.00 Torino – Fjorentina
18.00 Sampdorija – Parma
20.45 Bolonja – Milan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter