Nisu se pokolebali nakon primljenog gola fudbaleri Crvene zvezde, već su pokazali šampionski karakter i preokrenuli meč u svoju korist.

Zadovoljan zbog toga bio je i šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević.


Početak utakmice je bio dosta nepovezan. Imali smo mnogo promena u ekipi, jer sam želeo da isprobam neke igrače koji dugo nisu igrali. Hteo sam da vidim u kakvoj su formi pred meč sa Olimpijakosom. Imali smo vrlo zahtevan duel u Lučanima i morao sam pažljivo da selektiram tim, kao i da odmorim pojedince. Videli ste Žandera posle dužeg vremena, oporavio se od povrede i postigao pogodak. Da nema pravila o strancima, sigurno bi imali mnogo veću korist od njega. Spartak je bio odličan danas. Prave dobre rezultate u finišu sezone i u njima se ogleda rad Vladimira Gaćinovića i njegovog stručnog štaba. Ušli smo u nervozu posle primljenog gola, ali prekomandom Vukanovića u špic, zaigrali smo sa dva klasična napadača što nam je olakšalo posao. Drugo poluvreme smo u potpunosti iskontrolisali i mislim da smo zasluženo trijumfovali.

Osvrnuo se Milojević i na fenomenalan gol Tomanea kojim je po njegovim rečima utakmica bila rešena.

– Tomaneov gol je prelomio meč. Moram da ga pohvalim. Iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolju igru i siguran sam da će na proleće pokazati zbog čega smo ga doveli i da će da pruži Zvezdi i navijačima ono što se najviše očekuje od njega. Tomane je profesionalac, uvek je razumeo zbog čega ga nema u timu i nije pravio probleme. Mi imamo nezgodnu situaciju jer je postojala mogućnost da će Boaći ili Pavkov da odu tokom leta, ali se to nije dogodilo. Pritom je tu i Krstović, jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera na ovim prostorima. Imamo četiri perfektna špica, a svima njima su potrebni minuti, jer napadač zavisi od samopouzdanja koje stiče na taj način.

Crvenu zvezdu u sredu od 21 čas očekuje susret sa Olimpijakosom, a Milojević je na današnjem meču isprobavao različite taktičke varijacije.

– Hteo sam danas da vidim pojedine igrače. Probavao sam neke varijante, pa su nam dva ofanzivna vezna fudbalera- Jovančić i Ivanić, igrali nešto povučenije. Zadovoljan sam kako je to izgledalo. Nama je ovo bila 33 utakmica u sezoni, što je neverovatno. Želimo da protiv Olimpijakosa i Čukaričkog odigramo što bolje i da nakon toga odemo na zasluženi odmor – istakao je Milojević.

FOTO: FK Crvena zvezda / NIkola Mitić