Crvena zvezda sutra od 15.30 dočekuje Spartak iz Subotice u 20. kolu Superlige Srbije, ali to nije bila prva tema konferencije za novinare.

Prva tema bio je status trenera Vladana Milojevića, evo šta šef stručnog štaba crveno-belih rekao o ostanku ili odlasku iz kluba.


– Samo imam viziju za utakmicu pred nama. Da završimo šta imamo i imaćemo vremena da pričamo. Imamo dosta vremena za priču. Ne bih da govorimo o mom statusu. Hajde da završimo to što imamo. Ne prija mi to što se priča, radim svoj posao, tu sam – rekao je Milojević.

Kao potencijalna pojačanja Crvene zvezde pominju se Nikola Čumić, Veljko Birmančević i Mirko Topić.

– Hajde da sačekamo da se završi prvenstvo. Ne bih sada o tome da komentarišem. Imamo dosta svojih mladih igrača i to su pokazali omladinci učesnici Lige šampiona. Videlo se da tu ima dosta kvaliteta i oni zaslužuju da dobiju šansu. Takođe, čestitam našem timu Grafičaru osvojenu jesenju titulu u Prvoj ligi Srbije. Tu takođe ima mladih igrača koji se kale. Što se tiče onih iz drugih klubova, ne bih da komentarišem.

Loš učinak stranaca Vladan Milojević je branio time da zbog ograničenja nemaju kontinuitet igara.

– Imamo veliki broj stranaca, ne bežim od toga. Opet, sa druge strane rekao sam da je najbitnije za igrača da ima kontinuitet dobrih igara. Dešavalo se da igrač odigra dobru utakmicu, pa da ne igra dve… To je jako teško prvo za njih, ubija se samopouzdanje i to je najvažnija stvar. Pre svega kada pričamo o špicevima, igračima koji vole da daju golove. Šta da se radi, tako je – kako je i moraćemo to da vidimo u budućnosti – rekao je Milojević i dodao:

– Pokušavali smo da imamo konkurentniju ekipu za Ligu šampiona, ali jako mi je bitno da vam odgovorim da svi igrači kod nas imaju jako veliki kvalitet, ali dosta njih iz ovog razloga nije pokazalo sve mogućnosti i opravdalo epitet dolaska u Zvezdu. Zato se lako donosi sud da nemaju kvalitet, bez da smo ih videli u pravom svetlu. Fudbal je čudna stvar, a u njemu nemate vreme, kao što ni ja nemam vreme, tako ga nemaju ni igrači i moraju da iskoriste maksimalno.

Vladan Milojević na kraju nije želeo da priča o Olimpijakosu, već o veoma zahtevnoj utakmici sa Spartakom iz Subotice. Podsetimo, meč sa’golubovima’ na programu je u subotu od 15.30 na stadionu ‘Rajko Mitić’.