0
Domaći fudbal

ŽREB ZA NOVU LIGU NACIJA: Srbija sada u ‘B’ ligi i drugom šeširu, ovo su potencijalni rivali…

Objavljeno: 04.12.19 u 20:20

UEFA je zadovoljna sa Ligom Nacija koja će se nastaviti od septembra sledeće godine, a biće kvalfikaciona za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Liga nacija se nastavlja sledećeg septembra. Trofej brani selekcija Portugalije, ali mi ćemo se u ovom tekstu baviti onim šta očekuje Srbiju. Naša selekcija se u prvom izdanju ovog takmičenja izborila za plasman u ‘B’ ligu iz ‘C’, a ujedno i za baraž za Evropsko prvenstvo 2020.

Žreb za novu Ligu nacija biće održan 3. marta u Amsterdamu. Kao što smo već napisali Srbija će se boriti za ‘elitu’, to jest za plasman iz ‘B’ Lige Nacija u ‘A’ ligu. Naš tim je smešten u drugi šešir, a evo šta to znači…

Rivali u ‘B’ Ligi nacija mogu na biti iz prvog šešira Rusija, Austrija, Vels ili Češka (potencijalni rival i na EP). Srbija je izbegla Škote, Norvežane i Fince, a iz trećeg šešira vrebaju Slovačka, Turska, Republika Irska i Severna Irska. U četvrtom šeširu su Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija.

Još nije potvrđeno, ali će samo pobednici ‘A’ i ‘B’ Lige nacija igrati u baražu za Evropsko prvenstvo. Pobednici Liga Nacija ‘B’, ‘C’ i ‘D’ popeće se rang niže, dok će poslednjeplasirani timovi iz ‘A’, ‘B’ i ‘C’ u niži rang. Takmičenje bi trebalo da startuje u septembru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter