0
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / M. Todorović

SUPERLIGA SRBIJE: ‘Derbi začelja’ pripao Inđiji, Radu presudio bivši fudbaler!

Objavljeno: 04.12.19 u 15:28

Fudbaleri Inđije u uvodnom meču 19. kola dočekali Rad.

U 19. kolu Linglong Tire Superlige Inđija je na svom terenu savladala ekipu Rada sa 1:0. Gol odluke postigao je Brana Ilić u 13. minutu utakmice. Meč je protekao u apsolutnoj dominaciji građevinara, ali je i ovog puta viđena stara boljka- olako primljeni golovi i loša završnica. Fudbaleri Rada ima za čim da žale – imali su igru, a bodovi su pripali domaćinu.

Inđija je otvorila meč laganom inicijativom, a prvi put pripretila u 11. minutu. Posle druge uzastopne greške Miloša Šake lopta je stigla do Dimitrova, usledila je kontra, Bastajić je dugim koracima grabio ka golu Rada i nesebično uposlio Branu Ilića koji je snažno šutirao, Marković je na kratko odbio loptu, natrčao je Bosančić, ali je njegov udarac na vreme izblokiran.

Dva minuta kasnije domaćin stiže do prednosti kada se Brana Ilić, nekadašnji igrač Rada, olako oslobodio čuvara potom se odlučio na udarac i „zakucao“ loptu pod prečku , 1:0.

Rad je uzvratio u 17. minutu kada se Busnić fintom oslobodio čuvara i obreo se u srcu šesnaesterca Inđije, potom je uposlio Kasalicu koji je udarcem petom pokušao da ugura loptu u mrežu, međutim njegov udarac je izblokiran, lopta je ponovo stigla do Busnića, ali ni on nije uspeo da poentira. Od ovog momenta, pa sve do odlaska na odmor na terenu je postojala jedna ekipa – ekipa Rada. Ali, opet stara boljka – jalova inicijativa i loša završnica.

Od nekoliko izglednih šansi najbolju priliku da poravna rezultata imao je Kasalica u 40. minutu kada je loše odreagovao na centaršut Brane Ilića, a bio je usamljen ispred golmana Prekovića. Ipak, na odmor se otišlo s miimalcem Inđije.

U nastavku meča Rad je krenuo na sve ili ništa. Posle terenske inicijative , ipak, prvi ozbiljniji udarac ka golu Inđije beležimo u 60. minutu kada je „rezervista“ Kovačević ciljao pravo u ruke čuvara mreže domaće ekipe. Minut kasnije teledirigovan centaršut Brane Miloševića iz kornera prohujao je oko peterca, a neverovatno je da niko od pet igrača Rada koji su bili u blizini događaja nije uspeo da je okrzne i prosledi u mrežu.

Veći deo nastavka utakmice nebesko – plavi su igrali viktoriju pred golom Inđije, ali gol za, makar, remi nisu dali. Lepa prilika je bila u 81 . minutu kada je posle ubacivanja Miloševića , Jagodić šutirao glavom, ali Preković se nije dao iznenaditi.

Superliga Srbije 19. kolo

Inđija – Rad 1:0 (1:0)
(Ilić 13)

U toku:
Čukarički – Bačka Topola
Voždovac – Radnički
Mladost – Crvena zvezda

17.00
Mačva – Javor
Partizan – Napredak
Spartak – Proleter
Vojvodina – Radnik

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Foto: FK Partizan / M. Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter