0
Domaći fudbal

SLS: Četvrta pobeda Voše u nizu, het-trik Tufegdžića protiv Proletera!

Objavljeno: 04.12.19 u 19:46

Zanimljivo je bilo i u preostala tri duela vanrednog kola Superlige Srbije.

Bilo je ovo veče Lazara Tufegdžića koji je postigao tri pogotka u pobedi Spartaka nad Proleterom. Vojvodina je protiv surduličkog Radnika nastavila pobedničku seriju koja se sada proteže na četiri utakmice. Javor je doživeo novi poraz ovoga puta od Mačve.

Vojvodina – Radnik 1:0

Na novu priliku se potom čekalo sve do sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, kada je, nakon kornera za Radnik, Bojan Bojić imao priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali je sa desetak metara loptu poslao preko prečke gola Vojvodine.

Na drugoj strani, Voša je uzvratila u 59. minutu, kada je Stojković prošao po desnoj strani i odigrao pas do Vinsenta, koji je šutirao sa sedam-osam metara, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Već u sledećem napadu, posle duplog pasa sa Vinsentom, u prilici je bio i Đuričin, ali je i nakon njegovog udarca lopta otišla van okvira gola. Međutim, u 61. minutu, crveno-beli su ipak došli do prednosti.

Ponovo je Stojković sa desne strane ušao u šesnaesterac i pred golom proigrao Zukića, koji je šutirao, golman Ivan Kostić je odbranio, ali se lopta potom odbila do Bojića, koji ju je sa dva metra lako prosledio u mrežu.

Od tog trenutka, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, a lopta je češće bila u nogama fudbalera Vojvodine, koji su u još nekoliko navrata pokušali da ugroze gol Radnika, ali bez uspeha. Ipak, gol koji su postigli bio im je dovoljan da zabeleže četvrtu uzastopnu pobedu i zadrže drugo mesto na tabeli.

Spartak – Proleter 4:1

Tufegdžić je bio nerešiva enigma za odbranu gostujućeg sastava. Vojvođanski derbi ubedljivo je pripao Spartaku iz Subotice. U prvom poluvremenu domaći dolaze do vođstva golom Lazara Tufegdžića u 10. minutu meča u Subotici. Uspeli su Novosađani da izjednače preko Marjanovića u 28. minutu. U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo Spartak. Prvo je Tufegdžić doneo novo vođstvo domaćinu u 62. minutu, a Marčić je četiri minuta kasnije povisio na 3:1. Konačan rezultat postavio je trećim pogotkom Tufegžić

Mačva – Javor 2:1

Domaćin je poveo već u 1. minutu meča golom Adamovića. Uzvratili su gosti preko Dolmagića u 29. minutu, a ponovo je Adamović odgovorio u 36. minutu za 2:1. Oba puta proigrao ga je Šušnjar za važnu pobedu ekipe iz Šapca.

Superliga Srbije 19. kolo

Inđija – Rad 1:0 (1:0)
(Ilić 13)

Čukarički – Bačka Topola 2:1 (0:1)
(Šapić 82, Vidosavljević 88 – Tumbasević 34)

Voždovac – Radnički 1:0 (0:0)
(Dević 90+1)

Mladost – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
(Ben 63)

Mačva – Javor 2:1 (2:1)
(Adamović 1, 36 – Dolmagić 29)

Partizan – Napredak 2:3 (2:1)
(Suma 13,34 – Vukadinović 43, Bjeloš 83, Eskić 90+5)

Spartak – Proleter 4:1 (1:1)
(Tufegdžić 10, 62, 84, Marčić 66 – Marjanović 28)

Vojvodina – Radnik 1:0 (0:0)
(Bojić 63)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter