1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLS: Ben slomio otpor neugodne Mladosti, Zvezda pobedom završila poslednje jesenje gostovanje (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.19 u 16:55

U 19. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je kao gost pobedila na nezgodnom gostovanju u Lučanima Mladost sa 1:0 (0:0).

Nema dileme, nije Crvena zvezda briljirala u Dragačevu, ali je zasluženo slavila protiv Mladosti. Bedem pred golom Zečevića probio je Ben u 63. minutu posle fenomenalne asistencije Marka Marina. Ali, idemo redom…

Mladost je prva zapretila u Lučanima, igrao se drugi minut kada je šutirao Stojanović, ali je Borjan bio na mestu i dobro intervenisao. Crvena zvezda je uzvratila u 12. minutu, posle dobre akcije lopta je stigla do Petrovića, ali je njegov šut na putu ka golu izblokiran. Još bliža golu Zvezda je bila minut kasnije kada je Garsija sa ivice šesnaesterca šutirao, ali je Zečević bio na mestu.

U 14. minutu Jovanović je presekao jedan pas na sredini terena, ugledao je izletelog Borjana, pokušao je sa skoro 50 metara da ga lobuje, ali je bio baš neprecizan. U sledećem napadu uzvratila je Crvena zvezda, Degenek je dodao do Rodića koji se ubacio u sredinu, ovaj sjajno poslužio Tomanea, ali je Portugalac bio previše iskosa i loptu je posalo daleko pored gola.

Novu šansu crveno-beli su imali u 28. minutu, ako se to šansom može nazvati. Bio je to slobodan udarac za Zvezdu na nekih 20 metara od gola, pokušao je Marina, ali da leko preko prečke. Samo minut kasnije je Garsija na nekih 20 metara od gola ostavio loptu za Ivanića, a ovaj tukao tik pored stative. Poslednju šansu Beograđani su imali u 45. minutu, ali je šut Marina završio preko gola. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu imala dominaciju, ali ne i rešenje za pogodak.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za crveno-bele. Marin je izveo slobodan udarac, lopta je pala malo iznad peterca, ali je Degenek loše šutirao pored gola. Bila je to do tada najveća šansa za gol.

Mladost je uzvratila u 54. minutu, ali je udarac Miloševića lako ukrotio Borjan. Crvena zvezda je bedem pred golom Mladosti probila u 63. minutu, bio je to sjajan pas Marina u prostor preko poslednje linije domaćina, Ben je loptu primirio grudima, a onda je zakucao iza leđa Zečevića – 0:1.

Lučanci su mogli odmah do izjednačenja, iskusni napadač Bojović šutirao je sa peterca, ali je u poslednji čas njegov pokušaj izblokirao Pankov. Zvezda je novu šansu imala u 75. minutu, Ben je ušao u šesnaesterac, ostavio je loptu za Marina, ovaj je ubacio u peterac, ali je Tomane zakasnio.

Zvezda je pokušala u 88. minutu preko Marina, ali je njegov šut bio lak posao za Zečevića. Mladost u tim trenucima nije imala snage da se suprotstavi lideru prvenstva. O dominaciji Crvene zvezde na ovom meču svedoči i 15 izvedenih korenra.

Crvena zvezda sa nova osvojena tri boda ostaje i dalje na prvom mestu, a sledeći meč već u subotu četa Vladana Milojevića u 20. kolu Superlige Srbije igra protiv Spartaka na stadionu ‘Rajko Mitić’.

MLADOST LUČANI – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
/Ben 63/

Stadion: Mladosti
Gledalaca: 2.000.
Sudija: Lazar Lukić (Beograd).
Žuti karton: Stojanović (Mladost).

MLADOST (4-4-2): Zečević – Andrić, Šatara, Stojanović, Mićević – Pavlović, B. Milošević, Radivojević, Jovanović – Bojović, Odita (od 70. Tanko).
CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 87. minuta Milunović) – Petrović – Garsija (od 66. Vukanović), Ivanić (od 70. Jovančić), Marin, Ben – Tomane.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. U Lučanima su se sastale dve ekipe sa istim stilom igre! Vidi se tu ona fina ruka Neška Milovanovića i u igri Mladosti, kao i u igri Zvezde i njegovog najboljeg učenika trenera Zvezde Milojevića! Neško je duhovni otac ovom katastrofičnom treneru Zvezde, to je lako videti jer kako Mladost igra u SLS, isto tako igra Zvezda u Evropi! Što se tiče 32-godišnjeg Bena, još jednom se potvrdilo da taj može postići gol samo kada ostane potpuno sam u petercu ili iz penala. Taj Ben ima zagarantovano mesto u timu i kad je već tako neko iz stručnog štaba Zvezde bi mu trebao reči da ne vraća loptu stalno unazad, jer on slovi kao napadač (krilo) i da je njegova dužnost da ide napred ka golu protivnika! Inače, igra Zvezde je ponovo bila usporena. Nedostaje joj energije i puno toga! Za vreme prenosa, mogla su se videti smrknuta i zabrinuta lica Terzića, Mrkele i Svete Mijajlovića! To je najbolja ocena igre Zvezde!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter