2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MA, KAKVA CRVENA ZVEZDA: Napredak se zove Partizanova kost u grlu, oduzeo mu 17 bodova za četiri godine (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.19 u 23:50

Partizan važi za jedan od najkvalitetnijih timova u Srbiji, a u poslednjim godinama se pokazalo da im Napredak iz Kruševca ne leži kao protivnik.

Dok crno-beli vida ‘rane’ nakon današnjeg poraza od Napretka, mi ćemo da se osvrnemo na duele ova dva tima i na to koliko Partizanu ne leže ‘čarapani’. Najubedljivija pobeda koju su crno-beli ostvarili protiv Kruševljana bila je 4:0 na stadionu ‘Mladost’ u Kruševcu, taj rezultat ostvarili su 2008. godine u Superligi i u Kupu 2019. godine. Dok je Napredak sve svoje pobede beležio sa golom razlike. 

Tačno 29 utakmica odigrala su ova dva tima od 2000. godine do danas. Od toga 23 u Superligi Srbije i u  Kupu Srbije odigrali dva duela. Preostale mečeve igrali su u Prvoj ligi Jugoslavije.

Partizan je slavio 18 puta, a Napredak pet puta (od čega četiri puta od 2015. godine do danas, šest puta ovi protivnici su remizirali. Više bodova Partizanu su od ekipe Napretka (21) uzeli samo Čukarički (25), Vojvodina (56) i Crvena zvezda (90). Zanimljiv je i podatak da je Napredak Partizanu u periodu od 2015. godine do današnjeg meča uzeo 17 od ukupno osvojenih 21 boda. U istom tom periodu Crvena zvezda je najvećem rivalu uzela samo petnaest bodova.

Od 2015. godine Partizan je upisao pet pobeda ( 3:1; 3:2; 3:1; 2:1 su bili rezultati) Dok je u tom periodu ekipa iz Kruševca zabeležila četiri pobede. Sa druge strane, dva duela u tom vremenskom okviru završena su nerešenim ishodom. 

U sezoni 2017/18 Napredak je dočekao Partizan u januaru u plej-ofu, Jevtović je postigao gol za Partizan u 60. minutu, dok se za Napredak u strelce upisao sadašnji vezista Crvene zvezde Aleksa Vukanović u 34, i Uroš Đerić u 54. minutu meča. Na klupi Partizana tada je sedeo Miroslav Đukić.

Zanimljivo je da je Đukić samo nekoliko meseci ranije ispustio takođe bodove protiv Napretka, tada je Partizan remizirao sa ekipom iz Kruševca u Beogradu. Gol za Partizan postigao je Everton Luiz u 90+6 minutu, a za Napredak Enver Alivodić u 43. minutu duela.

Nije protiv Napretka najbolje počeo ni Savo Milošević. Krajem marta 2018. godine mladi stručnjak je seo na klupu Partizana i prvo gostovanje imao je upravo u Kruševcu. Četa Milorada Kosanovića slavila je minimalnim rezultatom 1:0, a strelac je bio Ivan Đorić.

Partizan je u današnjoj utakmici do vođstva došao nakon sporne situacije i ofsajda u kome se našao Sejdub Suma, omaleni fudbaler Partizana je duplirao prednost domaćina, ali je Napredak još jednom uspeo da zagorča život  Partizanu, ali i njegovom treneru koji je pokazao da mu baš ne leži ovaj protivnik, koji je uprkos nedavnoj promeni trenera jos jednom uspeo da savlada osvajača Kupa Srbije. Vukadinović je u završnici prvog poluvremena smanjio na 2:1, da bi u završnici meča Partizan kao i protiv AZ-a ispustio već upisanu pobedu. Bjeloš je postigao gol u 82. minutu, a Eskić u petom minutu nadoknade uspeo je da reši pitanje pobednika i napravi iznenađenje kola.

FOTO: FK Partizan

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter