2
Domaći fudbal

LALATOVIĆ: Vojvodina zaslužuje da bude vicešampion Srbije, otkada nema Lazetića vratili su nam se osmesi!

Objavljeno: 04.12.19 u 21:30

Posle pobede njegovog tima nad Radnikom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da crveno-beli zaslužuju da budu vicešampioni Srbije.

Vojvodina je danas pobedila Radnik rezultatom 1:0 (0:0), u 19. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mom kolegi, igračima Radnika i ljudima koji vode taj klub iz sveg srca želim da ostanu u ligi i siguran sam da će u tome uspeti, jer imaju kvalitetnog trenera, kvalitetne fudbalere i predstavljaju jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji – kaže Lalatović.

Na današnjem meču, baš kao i u prošlom kolu protiv Rada, Vojvodina nije iskoristila jedanaesterac u svoju korist.

– Protiv Rada smo promašili penal pri rezultatu 2:1, kada smo mogli da rešimo utakmicu, a sada kod 0:0. Međutim, oba penala su izveli mladi igrači: Topić koji ima 18 godina i Veselinović koji ima 20. Na treninzima vežbamo penale i oni ih dobro šutiraju, a na utakmici ja uvek pustim da penal izvede igrač koji je odlučan i koji sam traži da to uradi. No, možda im je nedostajalo iskustva da penal pretvore u pogodak – kaže Lalatović.

Ipak, bez obzira na to, on je zadovoljan igrom koju su prikazali crveno-beli.

– Imali smo inicijativu tokom svih 90 minuta, iako je svoje šanse imao i Radnik, koji je igrao otvoreno i želeo da dođe do jednog ili sva tri boda. Na našu sreću, nije uspeo u tome, a danas su nam još neki rezultati išli na ruku. Nije lako igrati kada znate da, ako ne pobedite, gubite drugu poziciju i zato je opet bio veliki pritisak na mojim igračima. Raduje me to što smo opet na terenu imali petoricu igrača do 20 godina starosti, a sa tako mladom ekipom, pojačanom sa tri-četiri iskusna igrača, mi smo i dalje na drugoj poziciji, pri čemu Partizanu trenutno bežimo četiri boda, a Čukaričkom dva. Ostalo je još jedno kolo do kraja i, ako Bog da, mislim da smo zaslužili da budemo vicešampioni Srbije, što bi za sve nas ovde bio veliki uspeh – kaže Lalatović.

On je još jednom naglasio dobru atmosferu unutar kluba.

– Ovo je najveći uspeh za moje igrače i ja im čestitam na svemu što su uradili ove polusezone. Ekipe su izjednačene i nije lako igrati. Niti smo mi kvalitetniji od drugih, niti su drugi kvalitetniji od nas, ali imamo jak kolektiv, a atmosfera u klubu u poslednjih mesec i po dana je stvarno sjajna. Moram da kažem i to da već mesec i po dana radimo bez sportskog direktora, jer ga nemamo. Ne znam da li je Nikola Lazetić zvanično dao otkaz, ali od njegovog odlaska, atmosfera u klubu se jako popravila i igrači su ponovo nasmejani, a zaposleni zadovoljni. Dobri rezultati se i stvaraju iz dobre atmosfere, a ona nas je bila poljuljala u jednom momentu – ističe Lalatović.

U poslednjem meču ove godine, Voša će u nedelju gostovati ekipi TSC-a u Senti.

– Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i protiv TSC-a u nedelju, kada nas, od 15 časova, očekuje jedna derbi utakmica. Ovom prilikom, pozivam sve naše navijače da dođu tamo u što većem broju. Kada smo igrali ovde, njihovih navijača je došlo dosta i zato se nadam da će tamo biti mnogo naših navijača iz Novog Sada, te da ćemo se sa tog teškog gostovanja vratiti neporaženi, a ja bih voleo i sa sva tri boda – rekao je Lalatović.

Za sve navijače Vojvodine koji žele da prisustvuju meču protiv TSC-a u Senti, u nedelju će biti obezbeđen besplatan prevoz i ulaznica. Okupljanje je zakazano za 12:30 sati kod južne tribine „Karađorđa“, a polazak autobusa predviđen je u 13 časova.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

2 Komentara

  1. Jadni cigojneru, zasluzujete vi isto kao i tvoja gancica. Niste odigrali ozbiljnog meca kao ni oni osim onog sa Partizanom i oboje ste ga opako primili, ukupno 6 komada bez i jednog datog. I bez postene akcije na protivnicki gol I to ste vi, sampioni i vicesampioni! Kao i druga filijala iz Nisa, .Dovoljna je neka Suduva da ih oduva!
    Mozete biti sta hocete i misliti o sebi kako hocete, ali Evropa vidi sve.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter