Na tribini Pravnog fakulteta govorilo se na temu pravnog statusa profesionalnih fudbalera, a u svom obraćanju trener Partizana Savo Milošević je govorio i o odnosu države prema klubovima i igračima.

Savo Milošević je najpre istakao da nije pravno kompetentan, ali nije baš bilo tako jer je kao bivši potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije imao dosta toga da kaže o odnosu države prema klubovima.


Takođe je naglasio da država mora da odluči šta želi od srpskog fudbala.

– Kao što znate naši klubovi nisu pravno rešeni. Nemamo zakon o privatizaciji i zakon o sportu. Ono što moram da kažem je da naši klubovi funkcionišu po principu iz socijalizma i kapitalizma. Želimo da pravno rešimo neke stvari. Početna stavka mora da bude država koja mora da da smernice. Država treba da objasni šta želi od fudbala. Status igrača ne može biti definisan dok se ne definiše status klubova – rekao je Milošević.

U završnom izlaganju trener Partizana čak je povisio ton i istakao da klubovi koji ne mogu sami da opstaju i izdržavaju se, ne bi trebalo ni da postoje.

– U ovom momentu država Srbija ima više koristi od fudbala, nego štete. Zapamtite to. Nijedan klub, nijedan igrač, niti čovek zaposlen u klubu nije oslobođen poreza. Mi nemamo nikakvih prenadležnosti u fudbalu. Sve dažbine fudbal plaća, svaki klub. Lažu vas! To što da država, a slažem se da ne treba da daje nijedan euro ni Zvezdi, ni Partizanu. Evo ja sam sada trener Partizana i javno i otvoreno kažem – ne treba nam nijedan euro od države! – jasno je poručio Milošević i dobio aplauz cele sale.

– Ovo ne kažem kao kritiku, ne treba država da nam pomaže. Ona treba da pomaže u infrastrukturi, u edukaciji ljudi koji će raditi sa decom i tim stvarima. Bilo koji klub koji sebi ne može da obezbedi egzistenciju, ne bi trebalo ni da postoji – rekao je, između ostalog, Milošević.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)