Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je danas o posledicama remija u Hagu posle kog je ‘parni valjak’ ostao bez proleća u Evropi.

Naravno, na prvom mestu je sportski gubitak, ali sigurno najveći je onaj finansijski. Zbog toga generalni direktor Partizana smatra da je remi sa AZ Alkmarom teži danas nego u četvrtak kada se nije razmišljalo o gubicima u kasi.


– Naravno da nam je sada teže nego u četvrtak uveče. Shvatamo da smo izgubili potencijalnih 5.000.000 evra, lakše bismo doveli i prodali neke igrače u januaru i junu. Međutim, to je fudbal, moramo da izvučemo pouke, podignemo glavu i pobedimo Mačvu. Idemo dalje – rekao je Vazura za ‘Žurnal’.

On je dodao i da je velika šteta što Evropa neće više gledati bisere Partizana.

– Izgubili smo ozbiljan novac činjenicom da nismo prošli dalje. Kad se igra Liga Evrope, sve je stabilnije: mnogo više para, transfera… Ekipa je selektirana tako da imamo mlade, ekstra mlade, starije i ekstremno starije igrače. Eto, kada se tako nešto napravi, cene najmlađih idu gore. Međutim, velika, velika prilika je propuštena. Evropa je mogla i dalje da gleda Partizanove bisere – zaključio je Vazura.