2
Evropske lige

ATINA NA NOGAMA: Sledi veliki derbi u kojem goste brani Srbin! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.19 u 20:12

Ispraćaj ekipe od strane navijača bio je veoma bučan i emotivan, a želja je da šampion sruši rivala u trci za titulu.

Svaki derbi u šampionatu Grčke je pun naboja, a navijači imaju i predigru, pošto po pravilu samo domaći imaju privilegiju da budu na tribinama.

Bez dileme na nogama je Atina i posebno deo prestonice Glifada, gde Olimpijakos sutra dočekuje PAOK. Na golu gostiju je Živko Živković, koji nam je izneo ekskluzivne detalje za HotSport pred veliki megdan.

– Ovo je samo specifično za Grčku i imali smo sjajan ispraćaj naših navijača, koji je bio veoma bučan uz pesmu podrške i emotivan uz baklje. Trebalo je nekoliko minuta da sačekamo da krenemo autobusom na aerodrom. Očekivanja su sa pravom velika i verujem da smo spremni za borbu – kaze Živković.

Organizacija pred ovakve spektakle je pod konac.

– Danima unazad se oseća strast derbija. Euforija traje duže nego u Srbiji, a imali smo sedam dana da skujemo plan, dok je Olimpijakos imao težak meč Lige šampiona sa Totenhemom. Odmorniji smo svakako mada u derbijima takvi detalji nisu bitni. Klub je organizovao za nas čarter let do Atine, samo da imamo mir i komfor pre bitke.

Na tabeli je bodovni egal.

– Oni su kiksnuli u sudaru sa gradskim rivalom Olimpijakosom. PAOK kao šampion želi i ove sezone da odbrani titulu, a ovo je najteži ispit na strani mada neće odlučiti krajnji rasplet trke pošto se sezona zahuktava. Ima dosta „zamki“ za obe ekipe.

Srbin je smiren i imao je iskustvo da brani na stadionu rivala.

– Tri godine provedene u Ksantiju su značajne, a nedavno sam imao dobru uvertiru sa AEK-om. Optimisti smo, a remi je po meri – poručio je na kraju Živković.

FOTO: Privatna arhiva
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter