0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PREDSTAVILA SLEDEĆEG RIVALA: U susret Voždovcu…

Objavljeno: 29.11.19 u 19:10

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ekipu Voždovca u okviru 18. kola Superlige Srbije na stadionu “Rajko Mitić” sutra od 18 časova.

Zvezda je na svom zvaničnom sajtu započela novu praksu predstavljanja sledećih rivala, a evo šta je napisano o ‘zmajevima’:

MEĐUSOBNI DUELI

Do sada smo odigrali 26 mečeva protiv ekipe sa Dušanovca u kojem imamo odličan skor. Ukupno 21 pobeda od prvog meča odigranog 22. februara 1950. godine u kojem smo trijumfovali rezultatom 6:0. Jednom smo odigrali nerešeno, dok su četiri puta „Zmajevi“ trijumfovali, uz gol razliku 70:21 u korist Crvene zvezde. Od tada, naš tim nijednom nije izgubio meč protiv Voždovca kao domaćin, dok smo u gostima zabeležili 10 pobeda i četiri poraza.

U poslednjih pet mečeva ekipa Vladana Milojevića je pobedila svih pet utakmica, gol razlikom od 16 datih i samo tri primljena gola. Poslednji meč odigran je na stadionu Voždovca kada su crveno-beli golovima Miloša Degeneka, El Fardu Bena i Vukanovića pobedili rezultatom 3:1, a prethodni duel na Marakani završen je takođe pobedom Crvene zvezde rezultatom 2:0, a golove za naš tim postigli su Lorenco Ebisilio i El Fardu Ben.

PRENOS UTAKMICE CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC

Direktan prenos utakmice protiv “Zmajeva” možete pratiti na kanalu Arenasport 1 sa početkom u 18 časova. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču iz minuta u minut.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda se nalazi u zavidnoj rezultatskoj formi. U nacionalnom šampionatu crveno-beli su prvi na tabeli sa 43 boda, sedam više od drugoplasirane Vojvodine. Ekipa sa Dušanovca se nalazi na šestom mestu Superlige Srbije sa 29 osvojenih poena. U prethodnih pet utakmica naš tim je zabeležio 4 pobede i jedan remi, dok je Voždovac tri puta remizirao, a dva puta je osvajao sva tri boda.

MILOJEVA REČ

Zvezdin strateg izneo je očekivanja pred meč 18. kola Superlige Srbije i istakao da crveno-bele očekuje dobar test posle utakmice sa Bajernom.

– Ulazimo u ciljnu ravninu domaćeg prvensta. Voždovac igra vrlo dobro u poslednje vreme, malo su se na početku mučili, ali su izašli na pravi kolosek. Očekujem opasan Voždovac, sa brzim igračima po boku i kontrolisanje prostora. Moramo da pokažemo reakciju. Razgovarali smo sa igračima, svesni su da moraju najozbiljnije da pristupe meču. Voždovac je jedna od ekipa najboljoj formi u celoj ligi. Očekujem da odigramo dobru utakmicu.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Ekipa Voždovca je skup sjajnih pojedinaca. Na golu se nalazi golman mlade reprezentacije Marko Ilić, do u odbrani igraju iskusni MIloš Mihajlov kao i bivši kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić. Treba reći dap o bokovima igraju Stefan Hajdin koji je na pozajmici iz našeg kluba i reprezentativac Litvanija Justas Lasickas. U veznom redu nalazi se iskusni Nemanja Nikolić koji je ujedno i najbolji strelac tima pored brzog krilnog napadača Alena Mašovića. Takođe, sredinu terena čini i izdanak Omladinske škole Voždovca Stefan Purtić. Napad je rezervisan za Marka Devića čije internacionalno iskustvo sigurno znači ekipi sa Dušanovca.

SUDIJA MEČA

Glavni sudija meča je Jovan Šegrt iz Beograda, a pomagaće mu Uroš Stojković i Milan MIhajlović. Sudija prve kategorije ove sezone je delio pravdu na dva meča Crvene zvezde – protvi Radničkog iz Niša i Vojvodine. U oba duela su crveno-beli su zabeležili trijumf.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter