0
Domaći fudbal

PLAKAO SAM ČETIRI MESECA, NEMA VIŠE SUZA – MIHAJLOVIĆ: Našao sam svoje anđele čuvare! (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.19 u 11:55

Legendarni Siniša Mihajlović se prvi put obratio medijima u Bolonji nakon objave da boluje od leukemije.

Sinišu su iznenadili igrači, koji su došli na konferenciju da pruže podršku treneru.

Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening – našalio se Mihajlović.

Džemaili se obratio Mihajloviću…

– Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo – rekao je Blerim Džemaili.

Siniša je pred medije izašao u pratnji Polisijana Orsole lekara koji je zadužen za njegovo lečenje. Posle transplantacija koštane srži sledi oporavak. Transplatacija je bila pre mesec dana.

– Prvi rezultati u prvom ciklusu su veoma pozitivni, ćelije koje su nosile tumor su nestale, sada se nastavlja normalna funkcija, i to je postignuto već od prvog ciklusa. U drugom smo nastavili sa istim lekovima i metodama, ali je drugi ciklus kraće trajao. Tražio se kompatibilan davalac koštane srži, a danas je tačno mesec dana od transplantacije. Siniša je želeo da razgovorom sa vama da zatvori krug. Sa našeg stanovišta, krug nije zatvoren, moramo da nastavimo da pratimo oporavak – rekao je Orsola.

Potom je se medijima obratio doktor Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja.

– Prvi put mi je da govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša. Određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnost – objasnio je doktor.

 Srpski trener je u emotivnom obraćanju zahvalio pre svega porodici.

Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period – rekao je Siniša na početku obraćanja, a zatim se ponaosob zahvalio svim doktorima rekao je Mihajlović koga su potom obuzele emocije, te je zaplakao.

Izvnite što plačem. Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspeo. Biću večno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem. Odmah sam znao da sam u dobrim rukama – rekao je Siniša i dodao:

– Plakao sam ova četiri meseca i više nama suza.

Zahvalio je Siniša svima koji su mu pomogli u teškom periodu. 

– Hvala svima koji su pomogli u ovom periodu, sve što sam video na stadionima i u svetu fudbala, učinilo je da se osećam zaštićeno. Osetio sam se kao deo velike porodice, hvala navijačima i timovima u kojima sam igrao i trenirao ih, ali i onima koje nisam vodio ili kod njih nisam nastupao. I pre svega, hvala navijačima Bolonje, osećao sam se kao brat, kao sin. Hvala celoj zajednici – rekao je Mihajlović 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter