0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

ALEKSANDAR MITROVIĆ: Dečački san bio mi je dres Srbije, želim da budem najbolji strelac u istoriji!

Objavljeno: 29.11.19 u 10:50

Među najvećim fudbalskim zvezdama Londona nemoguće je ne pomenuti Aleksandra Mitrovića. ‘Mitrogol’ je u centru pažnje engleske javnosti zbog sjajnih igara za Fulam, ali i Srbiju.

Mitrović je u razgovoru za Skaj Sports govorio o Fulamu, Srbiji i raznim drugim temama. Počeo je odlukom da produži ugovor sa belo-crnima koja se ispostavlja kao pravi potez.

– Bilo je lako obavezati se na vernost Fulamu. Volim ovaj klub i ljude koji rade u njemu. Svi do jednog su moja porodica i osećam se kao kod kuće u Londonu. Na terenu imam priliku da radim ono što volim, da igram fudbal i postižem golove – rekao je Mitrović.

Navijači Njukasla su ga obožavali zbog njegove strasti, došao je iz belgijskog Anderlehta, a potom je na početku bio na pozajmici u Fulamu. Postigao je za tim iz Londona 36 pogodaka na 76 mečeva.

– Na početku mi nije bilo lako da se prilagodim na uslove u najboljoj ligi na svetu. Premijer liga je fizički zahtevna, a ja sam bio mladi igrač. Sve je to prevazišlo moja očekivanja i trebao mi je period da se priviknem. Imao sam dobru prvu sezonu u u Njukaslu, onda su naišli loši trenuci, nisam mnogo igrao. Došao sam u Fulam i počeo da tresem mreže. Dobijao sam priliku da igram i zato sam srećan ovde. Znaju kako da iskoriste moje mogućnosti i Fulam je klub koji me stvarno želi. Zato sam odlučio da ostanem. – ističe Mitrović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Mitrovićeve dobre igre na ‘Krejven Kotidžu’ prenele su se i na igre u dresu reprezentacije Srbije. Skaj podseća da je Mitrović postigao 34 golova u samo 55 nastupa, te da su mu potrebna još pet pogotka da prestigne Stjepana Bobeka na vrhu liste najboljih strelaca. Priliku da popravi svoj učinak imaće u Martu kada Srbija bude igrala u baražu za Euro 2020 sa Norveškom.

Da budem najbolji strelac Srbije, to bi bio najveći uspeh u mojoj karijeri. Uvek sam ponosan kada igram za svoju državu. Velika je čast nositi dres sa grbom Srbije. Moj dečački san je bio da nastupam za Srbiju. Zato mi deluje neverovatno da sam na pragu toga da napravim veliki uspeh i uđem u istoriju srpskog fudbala. Na listi najboljih strelaca ima nekih zaista velikih imena, a sve to me motiviše da radim naporno i postižem golove  – ističe Mitrović

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter