9
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

LE: Partizanu malo dva gola prednosti i igrač više, raspršen san o proleću u Evropi (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.19 u 20:59

Fudbaleri Partizana imali su 82 minuta dva gola prednosti, a onda im je Ferdi Drujif za deset minuta raspršio sve snove o evropskom proleću. 

Partizan je imao dva gola prednosti do same završnice meča, a imao je ‘parni valjak’ i igrača više Drujf je simultankom u deset minuta raspršio sve snove Partizana. 

Na početku meča imali su terensku inicijativu domaći fudbaleri, dok su se izabranici Save Miloševića borili da dođu do lopte. Disciplinovano je u uvodnim minutima delovala odbrana Partizana i lako su otklonili svaku pretnju po svoj gol. Zdjelar je u 14. minutu napravio grešku u blizini svog šesnaesterca. Usledila je akcija domaćina, Svenson je šutirao preko gola. dva minuta kasnije Partizan se oslobodio pritiska i došali su crno-beli do vođstva. Takuma Asano je odlično ukrotio dubinsku loptu koju mu je poslao Natho.

Nakon postignutog gola Partizan se oslobodio u potpunosti. Igrali su crno-beli lepršavu igru. Tošić je u 21. minutu lepo kombinovao sa Sadikom, a Nigerijca su zaustavili uz faul domaći igrači. Odlično je u odbrani delovao Ostojić koji je bibo na visini zadataka na začetku svake ozbiljnije situacije ispred svog gola. Igrao se 27. minut Partizan je pritisnuo poslednju liniju Holanđana, pogrešio je kapiten domaćeg tima, Kupmajners je pogrešio, a odlično je reagovao Zdjelar koji je dodao do Sume, a omaleni napadač je izašao sam pred golmana i doneo prednost Partizanu.

Odlično je u 31. minutu Urošević reagovao ispred svog gola i otklonio opasnu loptu koja je išla ka Svensonu, a bek Partizana je bio na mestu. Minut kasnije pogrešio je nekadašnji fudbaler Napretka, izgubio je loptu na dvadesetak metara od gola, Natho je reagovao ispred Boadua. Natho je ponovo poslao odličnu loptu ka Sumi, a on je reagovao pomalo sebično imao je dva bolja rešenja, odlučio se na šut i poslao loptu kraj gola.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Ponovo je Partizan na početku prepustio inicijativu domaćem timu, a nakon pet minuta gostujući tim se ponovo oslobađa. Imali su gosti kontru u 50. minutu, Suma je odlično odradio posao i namestio se na udarac, ali je pogodio stativu. Minut kasnije nova prilika za Partizan. Sadik je odlično napravio prostor za udarac, Šutirao je sa desetak metara, Bizo je mačjim refleksima skočio na loptu.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Kod svake sudijske odluke negodovali su domaći igrači, a Danijel Stefanski je u istom trenutku Kopmajnersu i Boaduu je pokazao žuti karton. Ponovo je u 62. minutu Partizan imao priliku Suma je vukao loptu, zakomplikovao je i kasno se odlučio da doda Tošiću, a Bizo ponovo brani. Imao je Partizan sreće u 73. minutu kada je Idrisi šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je tom prilikom pogodila prečku.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Boadua je primio loptu grudima, pokušao je da se okrene i stvori šansu, a odbrana Partizana bila je na mestu, potom je pokušao da iscenira penal, a Stefanski mu je pokazao drugi žuti karton. AZ Alkmar je poslao loptu do Drujfa koji se našao u šesnaestercu Partizana. Vladimir Stojković je bio loše postavljen, a igrač holandskog tima samo je okrznuo loptu glavom, a ona je završila u golu Partizana 

Partizan se nakon primljenog gola povukao u potpunosti na svoju polovinu. Postignuti gol je vratio nadu domaćinu da može do pobede. Micio je u 93. minutu centrirao ka Drijufu koji je u srcu šesnaesterca uspeo da po drugi put savlada Vladimira Stojkovića

 

AZ ALKMAR – PARTIZAN 2:2 (0:2)
(Asano 16, Suma 27 –  Drujf 88)

Stadion: u Hagu.
Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

AZ Bizo – Svenson, Hadžidijakos (od 53. Drujf), Vujtens (od 60. Sugavara), Vijndal – Midtsje, De Vit (od 70. Klasi), Kupmajners – Stengs, Idrisi, Boadu

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić (od 69. Brežančić), Suma (od 75. Šćekić), Asano – Sadik

0
0

9 Komentara

  1. Savo ;ko povlaci odgovornost za ovaj“sramni cin“dva gola prednosti igraca vise ja se nemogu sjetiti sa 65god da neko moze izgubiti utakmicu i ne samo utakmicu

    0
    0
    Odgovori
  2. Treba pomenuti da jajarska uprava nije nasla za shodno da pomogne nekoliko stotina navijaca Partizana da udju na stadion, iako tribine nisu bile ispunjene. Ti ljudi su dosli iz cijele Srbije i Evrope da gledaju Partizan a nisu usli na stadion. Sad na sledecoj domacoj utakmici ce biti 200 janicara na jugu i jos 50 na ostalim tribinama, mozda to ovim lezilebovicima u upravi i odgovara. Od sada samo pjesma protiv uprave do kraja prvenstva. Sramota da kriminalci odredjuju ko ce na utakmicu a ko ne ?

    UPRAVA NAPOLJE

    0
    0
    Odgovori
  3. Voditi 2 0 pet minuta pre kraja i imati igraca vise i posle svega primati pod tim uslovima dva gola moze samo naivna ekipa sa naivnim trenerom koji izvlaci sve igrace iz igre koji bi trebali sacuvati loptu Natha i Sumu, je samo neiskustvo trenera Milosevica, a golman Stojkovic bi trebalo da razmislja o trenerskom poslu jer je neposredno i u Beogreadu i sada u Holandiji poklonio bodove AZ i tako ostavio ekipu bez Evropskog proleca, Obrukali se nismo ali smo imali sve u svojim rukama za prolaz dalje.i ostali bez icega.

    0
    0
    Odgovori
  4. Stojke, hvala i dovidjenja.
    A taktika u zadnjih 20 minuta „ispucaj loptu sto dalje“, je tipican dokaz koliko srbi ne rezumeju fudbal.
    Mislim, ovo je 100% ocekuvano.

    Ovo boli, stvarno boli…ali to je fudbal. Sa edne strane sam ponosan jer smo odigrali muski, a opet…dzaba sve, znaci zadnjih 20 minuta me saprala trema, znao sam da ce se desiti ali jbg

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter