1
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan

SAVO MILOŠEVIĆ: Igramo najbitniji meč od kada sam u Partizanu! Detalji će odlučiti pobednika

Objavljeno: 27.11.19 u 09:50

Fudbaleri Partizana otputovali su na megdan AZ Alkmaru. Utakmica se igra u četvrtak sa početkom od 18:55.

Pred sam samo putovanje Savo Milošević se obratio novinarima i izneo svoja očekivanja pred meč.

– Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo. Imali smo dva dana više nego što je uobičajeno. Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu. Očekuje nas meč protiv izuzetno ozbiljnog i teškog protivnika. Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi, a ni javnost nisu bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet . Bez obzira na  to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji će odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani – rekao je Milošević na početku obraćanja novinarima.

Poslednji tim koji je pobedio Az Alkmar bio je Hereven. Gosti su 19. oktobra slavili sa 4:2, a od tada je AZ zaređao šest pobeda bez primljenog gola sa gol razlikom 24:0.

Ni ja ne verujem da se moji momci plaše. Nismo se uplašili ni Mančestera. Imamo poštovanje ka protivniku. Njihovi rezultati pozivaju na oprez. Pokazuju da ukoliko se malo opustimo imaćemo problem. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat – istakao je Milošević.

Za Partizan je nakon duela sa Moldeom ovo najvažniji meč u sezoni, upitan je Milošević nameće li to neki pritisak.

– Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak. Ova utakmica sudbinski nije toliko bitna kao duel protiv Moldea, taj meč imao je finansijski motiv. Dok duel sa AZ-om obezbeđuje mogućnost nastavka takmičenja u Evropi. Sa druge strane i to bi obezbedilo dodatnu finansijsku stabilnost. Jako je bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim, a da bismo nastavili moramo da igramo utakmice protiv velikih klubova, u tom smislu je ovo najbitniji meč za Partizan – rekao je Milošević.

Na pitanje da li Partizan previše respektuje rivale u Evropi Milošević je imao spreman odgovor.

Partizan će igrati svoju igru. Protiv ovog protivnika smo već igrali, lakše je analizirati timove sa kojima smo se već susreli. Pokušaćemo da napravimo korekcije pred meč u odnosu na prvi. Nismo analizirali poslednjih sat vremena prvog duela – istakao je Milošević.

Sa aerodroma ‘Nikola Tesla’ – Stefan Smuđa

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter