0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović 

PARTIZANOV TIM ZA AZ ALKMAR: Adut je iskustvo u ‘vezi’, Suma ponovo na staroj poziciji

Objavljeno: 27.11.19 u 20:25

Trener Partizana Savo Milošević, deluje, nema previše dilema oko sastava za meč protiv AZ Alkmara.

Specijalni izveštač HotSporta iz Haga – Stefan Smuđa

Ne bi se svi složili da je predstojeći duel sa AZ Alkmarom (četvrtak, 18:55h) najvažniji u sezoni za Partizan, ali jeste svakako odlučujući kada je u pitanju opstanak crno-belih u Ligi Evrope do proleća. On će biti moguć samo ukoliko izabranici Sava Miloševića ostvare trijumf na stadionu Den Haga, gde AZ igra svoje domaće utakmice zbog rušenja tribine na AFAS stadionu u Alkmaru usled oluje pre nekoliko meseci.

Bilo koji drugi rezultat osim pobede značio bi kraj sna o ponavljanju uspeha iz 2017. godine, a nekako se nameće da bi baš sutrašnji meč mogao da bude bitan i istorijski upamćen poput okršaja sa Jang Bojsom, tada takođe u petoj rundi najmasovnijeg takmičenja.

I tada, a i sada ‘parni valjak’ će juriti tri boda, a trener Savo Milošević ne skriva da će Partizan igrati onako kako jedino ume – napadački. Stoga ćemo opet gledati formaciju sa ofanzivnim veznim redom koji će ‘nositi’ Bibras Natho i nešto defanzivniji Saša Zdjelar.

Ispred njih će po loptu dolaziti i dalje je distribuirati Sejduba Suma, koji će ponovo igrati kao polušpic, a ne po krilu kao što je bio slučaj u Mančesteru. Jasno je da Gvinejac nije ‘na svom’ kada je uz aut-liniju i da pun doprinos daje samo kada je iza napadača.

Obavezu da po krilima probijaju odbranu drugoplasiranog tima holandske Eredivizije imaće Takuma Asano i Zoran Tošić, koji ima pregršt iskustva u ovakvim utakmicama i njegovo bi iskustvo moglo da bude od velike koristi.

Naravno, promena nema u najisturenijem delu napada gde će lopte tražiti Umar Sadik, baš kao ni u odbrani, kojom će komandovati kapiten Vladimir Stojković ispred standardne četvorke – Nemanje Miletića, Bojana Ostojića, Strahinje Pavlovića i Slobodana Uroševića.

Postoji mogućnost da Milošević iznenadi holandskog kolegu Arnea Slota uvođenjem Filipa Stevanovića od starta, mada je sva prilika da će talentovali izdanak omladinske škole ovog puta imati ulogu ‘džokera’ sa klupe. Takođe, Aleksandar Šćekić neko je ko bi mogao da dobije šansu i u slučaju eventualnog vođstva dejstvuje na sredini terena. Ali, sve u zavisnosti kako se bude odvijala situacija na terenu.

Tokom meča bi mnogo planova moglo da se promeni, pre svega jer se očekuju golovi i efikasan duel. Bilo bi sjajno ako bi jedna lopta više završila u mreži domaćina.

Projektovan tim Partizana: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

FOTO: Partizan/Miroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter