Crvena zvezda je protiv Bajerna doživela težak poraz, a dan kasnije hladne glave za zvanični sajt Crvene zvezde govorio je Mitar Mrkela.

Sportski direktor Crvene zvezde istakao je da je poraz od Bajerna pokazao da su potrebne promene.


– Ovaj poraz je sigurno teško pao svima nama, pokazao nam je jasno da su korekcije potrebne. Svesni smo da postoje greške koje treba ispraviti u što kraćem roku. Ali ono što želim prvo da učinim kao sportski direktor jeste da pružim maksimalnu podršku našem treneru, stručnom štabu i igračima koji su nas i doveli do toga da igramo sa Bajernom. Mislim da javnost u ovom času ne sme da zaboravi šta je sve Milojević učinio za Zvezdu u poslednje dve godine, koliko toga je doneo i što je važnije koliko može da donese klubu u perodu pred nama – naglasio je Mrkela.

Crvena zvezda je i ranije prevazilazila slične situacije, ističe sportski direktor.

– Nismo uljuljkani prethodnim uspesima i svesni smo da nam konstruktivna kritika može doneti rezultat. Igračima je neophodno pružiti podršku u ovakvim momentima jer svaka ekipa ima svoje krizne periode. Milojević zna kako da uzdigne ekipu, a igrači kako da na pravi način reaguju. Naš cilj pre početka sezone je bio osvajanje titule i igranje jedne od grupnih faza evropskih takmičenja. Mi smo na tom putu, jer igramo Ligu šampiona i prvi smo u Superligi. Problemi postoje, a Zvezda je uvek znala kako da oni budu prevazidjeni. Zvezdaši će vrlo brzo videti napredak i u igri i u odnosu prema njoj samo ih molim da podrže trenera i igrače jer je njima sada to najpotrebnije. Želimo da sačuvamo prednost na tabeli ili je uvećamo i pokušaćemo da obezbedimo proleće u Evropi. Ja ih uveravam da neće sve ostati na priči – najavljuje određene korake Mrkela.

FOTO: FK Crvena zvezda