0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

‘OVDE JE NAJLEPŠE, ALI I NAJTEŽE’: Đorđević presrećan zbog deset vezanih pobeda Zvezdinih omladinaca

Objavljeno: 24.11.19 u 17:38

Omladinci Crvene zvezde su trijumfom u jučerašnjem ‘večitom’ derbiju protiv Partizana (2:1) ostvarili desetu uzastopnu pobedu u okviru domaćeg prvenstva.

U vrlo uzbudljivom derbiju, Zvezdini biseri savladali su Partizan rezultatom 2:1. Golovima Pantovića i Lukića ostvarena je deseta uzastopna pobeda u domaćem šampionatu, a generacija koju sa klupe predvodi Slavoljub Đorđević, na igralištima u Srbiji, nije izgubila više od godinu dana.

– Svaki derbi je težak i neizvestan. Partizan je odlična ekipa, ali smo mi ušli hrabro u meč, kao što smo se i dogovorili i od prvog minuta prikazali bolju igru, kontrolisali tempo i postigli golove na vreme. Trebalo je da bude i ubedljivije, ali najvažnije je da smo trijumfovali. Igrači su ponovo pokazali da imaju karakter i veliko srce, zaista sam ponosan na njih – rekao je Đorđević.

Da je Crvenoj zvezdi prioritet stvaranje igrača, a ne pravljenje rezultata, pokazuje i činjenica da većina fudbalera rođenih 2001. godine igra u seniorskoj konkurenciji. Samo nekoliko igrača koji su i prošle sezone nastupali za omladinski tim su i ove godine u ekipi koja pretenduje na titulu u najstarijoj kategoriji juniorskog fudbala.

– Najmlađi smo u ligi, ali to je filozofija našeg kluba. Drago mi je što imamo deset uzastopnih pobeda, ali mi se pripremamo za svaku utakmicu pojedinačno i ne razmišljamo o rekordima. Lepo je kada se pobeđuje, ali se ne opterećujemo takvim stvarima. Dečaci su u teškom ritmu, takmičimo se na svaka tri dana, ali to je Crvena zvezda, ovde je najlepše, ali i najteže igrati – rekao je učitelj ekipe koju predvode Babić, Pantović, Burmaz i ostali crveno-beli biseri.

Crveno-beli talenti su prvi u Omladinskoj ligi Srbije sa 42 osvojena boda iz 16 odigranih mečeva uz sjajnu gol razliku od postignutih 47, a primljenih samo devet pogodaka.

Do završetka jesenje polusezone, očekuje ih utakmica sa Spartakom, kao i susreti protiv Bajerna i Olimpijakosa u okviru omladinske Lige šampiona u kojoj je Crvena zvezda na dobrom putu da obezbedi nastavak takmičenja i na proleće.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter