4
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

SLS: Nišlije stvarale šanse, Beograđani ih realizovali – Zvezda preskočila Radnički! (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.19 u 17:52

U derbiju 17. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je na gostovanju Radničkom u Nišu slavila trijumf rezultatom 2:0 (1:0).

Dok je u mislima, sasvim sigurno, meč sa Bajernom iz Minhena, Crvena zvezda je morala da prebrodi mnogima neugodno gostovanje u Nišu ekipi Radničkog i to je učinila vrlo uspešno. Golovima El Fardua Bena i Alekse Vukanovića na ‘Marakanu’ stižu nova tri boda.

Upravo su ova dva igrača imali dve lepe prilike za gol u uvodnih 15. minuta. Najpre je Vukanović tukao glavom već u drugom minutu, ali nije uspeo da matira Petrovića, baš kao ni Ben kada je lepo šutirao sa distance, ali je golman Radničkog bio uspešniji.

U 32. minutu je Radnički imao sjajnu šansu za vođstvo ‘meraklija’. Čumić je zalomio na desnu stranu, gađao dalji ugao Borjanovog gola, ali se golman Zvezde izvio i odbranio taj šut.

Sedam minuta kasnije Zvezda je povela. Posle centaršuta Milan Rodić je glavom prebacio loptu iza leđa odbrane Radničkog i spojio sa golom Bena koji je u padu uspeo da pošalje loptu u mrežu.

U 49. minutu je Čumić imao novu priliku, ali je bio izblokiran. Četiri minuta kasnije u opasnoj situaciji se našao Ostojić, ali ni on nije uspeo da pošalje loptu iza leđa Borjana.

Radnički je zaista sve pokušao da dođe do izjednačenja, pritiskao i stvarao polušanse, ali do pogotka tim Miše Kosanovića nije dolazio.

Potom je u 70. minutu Ostojić isključen jer je nesmotreno oborio Bena, a  terensku inicijativu Zvezda je iskoristila sedam minuta kasnije.

Aleksa Vukanović je izbio sam ispred gola domaćih, i rutinski u stilu najboljih napadača, finiširao akciju i utakmicu jer do kraja više nije bilo uzbuđenja ni promena rezultata.

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
(Ben 39, Vukanović 77)

Stadion: Čair
Sudija: Novak Simović

RADNIČKI: Petrović – Todorovski, Stevanović, Ostojić, Đorđević – Sulaka, Noma (od 81. minuta Knežević), Pantelić – Čumić, Haskić – Mihajlović (od 74. minuta Bondarenko).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Vulić, Kanjas (od 76. minuta Ivanić) – El Fardu Ben, Marin, Vukanović (od 78. minuta Simić) – Tomane.

Linglong Superliga, 17. kolo

Petak

Partizan – Javor 6:2 (4:2)
(Sadik 9, 37, 59, Ostojić 15, Miletić 40, Stevanović 78 – Petković 2, Krnić 45+2)

Subota

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
(Stojanović 11, Tedić 90+2)

Mladost – TSC 0:3 (0:2)
(Lukić 13, 73, Milićević 41)

Voždovac – Proleter 2:0 (0:0)
(Zličić 56, Gjorgjevski 74)

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
(Ben 39, Vukanović 77)

18.00 Vojvodina – Napredak

Nedelja

13.00 Inđija – Mačva
16.00 Spartak – Radnik

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

HotSport časti 500 din da se registrujete i kladite u Meridianu!!!

Preko ovog linka se možete registrovati!

SREĆNO!!!

0
0

4 Komentara

  1. Toncev ce koliko jos veceras oterati Ostojica iz Radnickog. Lepo su dobili uputstva, nema prelazenja centra a on mulac zapeo…i sta sad ako kum opet bude morao na VMA. Na svu srecu, uspelo se srediti…a tu je i uvek spremni sudija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter